Voorspelling: Champions League-beslissingen gaan vallen na eerdere gelijke spelen

Foto: Voorspelling: Champions League-beslissingen gaan vallen na eerdere gelijke spelen

Het is voor alle neutrale kijkers te hopen dat de Champions League-duels van deze woensdag net zo spannend worden als de heenwedstrijden van vorige week. De twee gelijke spelen (3-3 en 2-2) zorgden voor een hoop spektakel. Nu moeten vier teams definitief gaan uitvechten welke twee doorgaan naar de halve finales. Lees hier de beste informatie en tips om te wedden op Manchester City Real Madrid en Bayern München Arsenal.

Manchester City Real Madrid

Etihad Stadium

Champions League Final Stage

17 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 17 april 2024 21:14.

We beginnen bij Manchester City, dat vorige week de buit deelde na een doelpuntenspektakel in Madrid: 3-3. Hiermee kwam er nog geen einde aan de bizarre reeks van dit Champions League-seizoen. In alle negen wedstrijden die de ploeg van coach Josep Guardiola speelde in Europees verband scoorde het exact drie keer en wist het niet de nul te houden. Dit leverde achtmaal op een rij een zege op, maar aan die reeks kwam met het gelijkspel bij Real Madrid dus wel een einde.

In de Premier League herstelde Manchester City zich prima. Luton Town kwam op bezoek en kreeg met 5-1 klop. Doordat concurrenten Arsenal en Liverpool in eigen huis verloren, staat City nu twee punten los van de concurrentie aan kop van de Engelse competitie. Sinds een nederlaag tegen Aston Villa in december is City nu zevenentwintig wedstrijden ongeslagen in alle officiële competities. Een zege of gelijkspel zou ook betekenen dat de club tweeënveertig thuisduels op een rij ongeslagen blijft, een record sinds 1921.

Een schitterende volley van Federico Valverde was voor Real genoeg om in eigen huis gelijk te spelen tegen City. Daardoor blijft de club op koers om het recordaantal Champions League-eindzeges te verhogen naar vijftien stuks. Ook is het nog steeds zo dat Real ongeslagen is in dit Europese seizoen en alle uitwedstrijden werden zelfs gewonnen. Al gebeurde dit wel telkens met exact één doelpunt verschil, bij Napoli (2-3), SC Braga (1-2), Union Berlin (2-3) en RB Leipzig (0-1).

Afgelopen weekend beleefde Real Madrid een moeizame wedstrijd. Het speelde uit bij RCD Mallorca en door een doelpunt van Aurélien Tchouaméni werd er nipt met 0-1 gewonnen. Goed genoeg om de acht punten voorsprong op FC Barcelona in stand te houden. Diezelfde Tchouaméni is er nu niet bij, aangezien hij een schorsing uitzit. Thibaut Courtois en David Alaba zijn geblesseerd en voor Éder Militão zal dit duel vermoedelijk nog te vroeg komen. Nacho Fernández kan door de afwezigen in de basisopstelling terechtkomen.

Wedtip Manchester City – Real Madrid

In de laatste vijf ontmoetingen tussen deze twee clubs werd er liefst drieëntwintig keer gescoord. Zodoende mag je ook nu een hoop goals verwachten. Het is daarnaast lastig te voorspellen welke club doorgaat naar de volgende ronde. City is ijzersterk in wedstrijden in eigen huis, maar in de Champions League komen er altijd extra krachten naar buiten bij Real. Wedden op ‘meer dan 2,5 goals’ is daarom onze tip. Hiervoor geeft Unibet je een odd van 1.53.

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayern München – Arsenal

Allianz Arena

Champions League Final Stage

17 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 17 april 2024 21:14.

Het was een opvallende statistiek, maar tijdens de uitwedstrijd in Londen waren het uitgerekend twee oud-jeugdspelers van Arsenal die tegen die club scoorden. Serge Gnabry en Harry Kane waren trefzeker in het 2-2-gelijkspel. Gezien het feit dat de Beierse club nog een overduidelijke strafschop had moeten krijgen, zal er na deze remise voldoende vertrouwen zijn richting de returnwedstrijd, waarin Bayern het in eigen huis wil afmaken.

Zeker omdat de Champions League moet zorgen voor wat glans aan dit seizoen. Afgelopen weekend zag Der Rekordmeister namelijk dat Bayer Leverkusen het Duitse landskampioenschap kon vieren, ondanks dat Bayern met een 2-0-zege op 1. FC Köln netjes haar sportieve plicht vervulde. Alphonso Davies moet een wedstrijd toekijken na zijn derde gele kaart. Daarnaast zal het gemis van Serge Gnabry en Kingsley Coman zich voorin laten voelen. Thomas Müller mag hierdoor uitkijken naar een basisplaats.

Arsenal-supporters mochten andermaal hun dank uitspreken aan Leandro Trossard. De Belg was niet voor het eerst belangrijk als invaller, aangezien hij al eerder punten veiligstelde voor The Gunners nadat hij initieel op de bank moest beginnen. Dat deed hij ook tegen Bayern nadat hij verantwoordelijk was voor de 2-2. Hierdoor mag Arsenal, ook met een lastige uitwedstrijd nu voor de boeg, nog steeds hopen op een plekje bij de laatste vier van de Champions League.

Er is sowieso wel reden om revanche te willen halen, want de 0-2 thuisnederlaag tegen Aston Villa van afgelopen weekend zorgde voor een verlies van de koppositie en een verkleining van de titelkansen. Deze smet moet worden weggeveegd in Duitsland. Hiervoor is het wel belangrijk dat Martin Ødegaard helemaal fris. Hij werd gewisseld tegen Aston Villa en het is voor The Gunners te hopen dat de Noor fit genoeg is. Jurriën Timber is nog geblesseerd en na matige prestaties van Oleksandr Zinchenko en Jakub Kiwior kan Takehiro Tomiyasu wel eens als linksback gaan spelen.

Wedtip Bayern München – Arsenal

In de heenwedstrijd leek Bayern München in het grootste deel de overhand te hebben, vooral op tactisch vlak. De recente nederlaag van Arsenal zal nog doorwerken, terwijl die ploeg ook nog eens een rustdag minder heeft gehad. Wij voorspellen dat het de thuisploeg gaat lukken het klusje in eigen stadion te klaren. Voor deze voorspelling krijg je een odd van 2.40 bij Unibet.

Bayern München wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
2+
Van Persie naar H’veen: “Anders had bij Feyenoord getekend”
20:24
14+
‘Van den Brom tekent bij Vitesse’
20:12
23+
Vertrouwen in Slot: “Alles ligt al klaar”
20:00
42+
Rivaliteit Ajax en Feyenoord nekt bekerfinale
19:45
247+
‘Erik ten Hag neemt Ajax-beslissing’
19:30
121+
‘Hirving Lozano verlaat PSV’
19:21
102+
‘Arne Slot genaaid door de KNVB’
19:10
134+
‘Xavi Simons heeft nieuwe club bepaald’
19:00
115+
Van der Meijde oog in oog met hooligans: “Ik had echt een probleem gehad”
18:50
129+
‘Aanstaande ‘Twente-sensatie’ zou ook geschikt zijn voor Ajax of Feyenoord’
18:30
176+
‘Transferstrijd barst los rond Xavi Simons’
18:10
22+
Hartstocht op de Arnhemse tribunes: “Dan zie je hoe de club in elkaar steekt”
17:50
169+
Domper bij afscheidswedstrijd Slot in De Kuip
17:30
199+
‘Daarom gaat Kroes tóch weer samenwerken met Van Praag’
17:11
359+
‘Vreemde Slot-actie van Geertruida’
17:00
253+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
65+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
890+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
80+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie