Voormalig AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi overleden

Foto: Voormalig AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi overleden

Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden. De oud-voorzitter van AC Milan en oud-premier van Italië was al langere tijd ernstig ziek.

Excentrieke Berlusconi viert successen

Berlusconi was al langer ziek en lag sinds vrijdag in het ziekenhuis voor medisch onderzoek. De Italiaan leed al langer aan leukemie en nu is de ziekte hem fataal geworden. Italiaanse media brengen maandagochtend massaal het nieuws van het overlijden van Berlusconi naar buiten.

De excentrieke Berlusconi was nog actief in het Italiaanse voetbal als eigenaar van Monza, waarmee hij in een korte periode wist te promoveren van de Serie C1 naar de Serie A. In het debuutseizoen eindigde de promovendus op een verdienstelijke elfde plek.

Berlusconi werd vooral bekend van zijn tijd als eigenaar van AC Milan. In 1986 nam de Italiaan de club over waarna er grote successen volgden. Tijdens zijn bewind wist de Rossoneri maar liefst vijf keer de Europa Cup I/Champions League te winnen en werden er ook acht kampioenschappen behaald. Het succes van Milan was ook mede te danken aan de aanwezigheid van het Nederlandse supertrio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie