Voorbeschouwing: Wat kan Ajax laten zien tegen Bodø/Glimt?

Foto: Voorbeschouwing: Wat kan Ajax laten zien tegen Bodø/Glimt?

Na een aantal maanden van Europese rust barst het geweld deze week weer los. Ajax neemt deel aan de tussenronde van de Conference League en krijgt in de heenwedstrijd bezoek van het Noorse Bodø/Glimt. De Conference League is de enige realistische Amsterdamse optie op een prijs dit seizoen. Weet Bodø/Glimt te verrassen of wint Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Ajax – Bodø/Glimt.

Ajax: teaminfo en vorm

Het team van trainer John van ‘t Schip kan flink aan de slag op donderdagavond. De Amsterdammers liggen al een tijdje uit de KNVB Beker en met 24 punten achterstand op koploper PSV is de club ook kansloos in de Eredivisie. Het enige wat dit seizoen van Ajax nog op kan fleuren is een succes op de Europese velden. De club kwam voor de winterstop uit in de Europa League. Ondanks een slechte campagne in deze competitie werd Ajax nog wel derde. Door deze derde plaats overwinterde de club, al moet Ajax nu wel in de Conference League uitkomen in plaats van de Europa League.

Afgelopen zondagmiddag verloor Ajax voor de eerste keer in de Eredivisie sinds de aanstelling van Van ‘t Schip. Tussen 29 oktober 2023 en 11 februari 2024 wist Ajax zeven keer te winnen in de competitie en drie keer gelijk te spelen. Heerenveen was met 3-2 te sterk voor de Amsterdammers. Ajax ging met een 2-0 achterstand de rust in. Direct na rust werd het nog erger doordat Pelle van Amersfoort zijn tweede doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Deze 3-0 achterstand kwam Ajax niet meer te boven.

Al had het niet veel gescheeld of de Amsterdammers hadden toch nog een punt overgehouden aan dit duel. In de slotfase van de wedstrijd dachten de Ajacieden de gelijkmaker binnen te werken. De bal is net wel of net niet over de lijn geweest. De VAR had uiteindelijk niet genoeg bewijs dat het wél een doelpunt was. Daarom werd de treffer niet geteld. Door deze nederlaag tegen Heerenveen is de achterstand op de concurrentie weer wat opgelopen.

Voor de wedstrijd tegen Bodø/Glimt doet het resultaat tegen Heerenveen er niet toe. Het is een feit dat Ajax te veel doelpunten tegen krijgt. Dit was al een probleem onder Maurice Steijn en Van ‘t Schip heeft het niet echt op kunnen lossen. De huidige oefenmeester laat de aanval van Ajax excelleren, maar de Amsterdamse achterhoede is nog altijd een zorgenkindje.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bodø/Glimt: teaminfo en vorm

Het Noorse Bodø/Glimt doet het de laatste jaren geweldig in de eigen competitie én in Europa. De ploeg werd in december kampioen van Noorwegen met een voorsprong van negen punten. In 30 wedstrijden kreeg de ploeg wel 38 doelpunten tegen, maar er werd ook 78 keer gescoord.

In Noorwegen wordt er in januari niet gevoetbald. Door het koude weer in deze maanden lopen de seizoenen in Noorwegen anders dan in Nederland. Bodø/Glimt heeft voor het laatst een competitieve wedstrijd gespeeld op 9 december. In deze wedstrijd werd er in de finale van de Noorse beker verloren van Molde. Sindsdien is er een pauze geweest. Bodø/Glimt heeft daardoor een nadeel als het gaat om wedstrijdritme, vergeleken met Ajax. Het is echter wel zo dat de club zich compleet op deze wedstrijd heeft kunnen richten.

Met Kjetil Knutsen lijkt Bodø een uitstekende trainer te hebben. De Noorse oefenmeester stond op het lijstje van Sven Mislintat om dit seizoen trainer te worden bij Ajax. Knutsen heeft in Noorwegen namelijk bewezen dat hij attractief voetbal wil spelen. Deze speelstijl kwam geweldig naar voren in een Conference League-wedstrijd van een aantal jaar geleden. In 2021 wist Bodø/Glimt vriend en vijand te verrassen door met 6-1 te winnen van het AS Roma van José Mourinho.

Gelijkspel tijdens de rust

Wedtip Ajax – Bodø/Glimt

De twee clubs hebben het nog nooit eerder tegen elkaar opgenomen. Bodø/Glimt verkeert in een vreemd scenario. De spelers hebben weinig wedstrijdritme, maar zullen wel volledig fris aan de wedstrijd verschijnen. Ajax zal de kater van de nederlaag tegen Heerenveen weg willen spoelen met een overwinning tegen de Noorse club. Tip: wedden op de 1X2-voorspelling ‘Ajax wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.53 bij Unibet.

Ajax wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie