Voorbeschouwing: Tottenham uit op eerherstel tegen Manchester United

Foto: Voorbeschouwing: Tottenham uit op eerherstel tegen Manchester United

In het midweekse programma van de Premier League staat er een interessante wedstrijd op het programma. Manchester United gaat namelijk op bezoek bij het kwakkelende Tottenham Hotspur. Met het oog op een plaats bij de top vier van Engeland is dit een zeer belangrijke wedstrijd. Kan Tottenham na een grote en pijnlijke nederlaag direct terugslaan, of krijgt het een nieuwe klap van Manchester United? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Tottenham Hotspur – Manchester United.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

De laatste twee competitiewedstrijden werden verloren door Tottenham Hotspur. Zo was degradatiekandidaat Bournemouth met 2-3 te sterk tegen de Londense ploeg en werd Tottenham daarna vernederd door Newcastle door met 6-1 te verliezen. Na 21 minuten stond Newcastle afgelopen weekend al met 5-0 voor.

Tottenham was onder de leiding van Antonio Conte bezig aan een redelijk seizoen. Onder de Italiaanse toptrainer had de club nog zicht op een plek bij de vier beste clubs van Engeland. Uiteindelijk werd Conte ontslagen bij Tottenham en werd Christian Stellini de interim-trainer. De oud-assistent van Conte deed het niet veel beter en is na de nederlaag tegen Newcastle alweer ontslagen. Ondertussen is Ryan Mason aangesteld als nieuwe tijdelijk trainer voor de rest van het seizoen. Hij was in 2021 al eens eerder interim bij Tottenham en won toen vier van de zeven wedstrijden.

Tottenham beschikt zeker niet over de beste selectie van Engeland, maar met 6-1 verliezen mag de club nooit gebeuren. Zeker niet tegen een ploeg als Newcastle, waar de meeste spelers individueel niet beter zijn dan de spelers van de Spurs. Mason moet in de komende wedstrijden zijn best doen om Tottenham nog op koers voor Europees voetbal te houden. Een aantal weken geleden deed de Londense ploeg nog mee om de strijd om de vierde plaats in de Premier League, maar nu lijkt de ploeg eerder achterom te moeten kijken.

Momenteel staat Spurs namelijk op de zesde plaats in de Engelse competitie en heeft de club zes punten achterstand op de vierde plaats. Alleen heeft Tottenham wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Manchester United, dat vierde staan in de competitie. Achter Tottenham staan nu Liverpool en Brighton, beide ploegen hebben nog wat wedstrijden in te halen en kunnen daarmee over Tottenham heen. De wedstrijd tegen United moet dan ook worden gewonnen omdat de ploeg anders volgend jaar mogelijk helemaal niet meer in Europa uit mag komen.

Harry Kane scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester United: teaminfo en vorm

Bij het Manchester United van Erik ten Hag loopt ook niet alles op rolletjes. Afgelopen weekend wist de ploeg zich ten koste van Brighton te plaatsen voor de finale van de FA Cup. In reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel en uiteindelijk moesten er penalty’s aan te pas komen. De eerste zes penalty’s werden door beide ploegen feilloos binnengeschoten. Solly March schoot de zevende penalty van Brighton over het doel, waarna Victor Lindelöf United naar de finale schoot.

Door deze overwinning valt er aardig wat druk van de selectie van Ten Hag. Een aantal dagen voor de halve finale tegen Brighton werd er in Sevilla namelijk met 3-0 verloren in de Europa League. In de eerste wedstrijd van deze ontmoeting gaf United een 2-0 voorsprong weg, waardoor deze wedstrijd uiteindelijk in 2-2 eindigde. In Sevilla blunderde de achterhoede van United meerdere keren, waardoor niet United maar Sevilla in de halve finale van de Europa League staat.

United staat op het moment vierde in de Premier League en plaatst zich daarmee voor de Champions League van volgend seizoen. Newcastle staat derde en heeft een beter doelsaldo terwijl Aston Villa vijf punten achter de club op de vijfde plek staat. Het voordeel van United is dat de club vergeleken met Newcastle (1) en Villa (3) nog een aantal wedstrijden in moet halen. Met nog een aantal overwinningen in de komende acht competitiewedstrijden lijkt een top vier-klassering er zeker in te zitten voor United.

Ten Hag zal het tegen Tottenham wel zonder een aantal sterkhouders moeten doen. Zo kan hij geen gebruik maken van Lisandro Martínez en Raphaël Varane. Ten Hag mist dus zijn twee beste centrale verdedigers en tegen Sevilla ging het mede daardoor gruwelijk fout. Lindelöf, Luke Shaw en Harry Maguire zijn allemaal een stuk minder betrouwbaar vergeleken met Martínez en Varane. Opvallend genoeg is Shaw, die normaal als linksback belangrijk is, nog de beste optie is als centrale verdediger.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen namen beide ploegen het ook al eens tegen elkaar op. Toentertijd wist United met 2-0 te winnen van Tottenham. In de afgelopen vier onderlinge wedstrijden wist United telkens te winnen van de Londenaren. In de laatste vijf seizoenen won Tottenham slechts twee keer van United. United is qua historie dus de betere ploeg.

Wedtip Tottenham Hotspur – Manchester United

Ondanks dat Tottenham Hotspur afgelopen weekend werd weggespeeld door Newcastle denken de bookmakers dat deze twee teams aan elkaar gewaagd zijn. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de Spurs onder interim-trainer Mason opeens een nieuw vaatje energie vinden tegen de machine die United onder Ten Hag is geworden. De Red Devils missen in de achterhoede een aantal sterkhouders, maar dat lijkt ze tegen Tottenham niet op te hoeven breken. Tip: wedden op ‘Manchester United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.40 bij bet365.

Manchester United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie