Voorbeschouwing: Tottenham treft Manchester City in Engelse kraker

Foto: Voorbeschouwing: Tottenham treft Manchester City in Engelse kraker

De transferperiode is net gesloten en beide ploegen zijn actief geweest op de markt. Nu treffen Tottenham en Manchester City elkaar in de Premier League. Beide ploegen kunnen een overwinning goed gebruiken. Weet Tottenham te verrassen tegen Pep Guardiola of gaat City er met de winst vandoor? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Tottenham Hotspur – Manchester City.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

De club trok de afgelopen week rechtervleugelverdediger Pedro Porro aan van het Portugese Sporting. Dit was een van de zwakkere posities van Tottenham in de afgelopen weken. Met Porro heeft de club een talentvolle wingback aangetrokken die vooral aanvallend een grote impact zal hebben. Matt Doherty en Emerson Royale vulde eerst deze positie in, maar beide spelers voldeden niet aan de eisen van trainer Antonio Conte. Daarnaast kwam Arnaut Danjuma ook over van Villarreal om de aanval te versterken bij de Spurs.

De laatste weken speelt Tottenham nogal wisselvallig in de Premier League. Crystal Palace (0-4) en Fulham (0-1) werden verslagen, maar er werd verloren van Aston Villa (0-2) en Arsenal (0-2). Daarna werd er in de vierde ronde van de FA Cup wel met 0-3 van Preston North End gewonnen. Heung-min Son was met twee doelpunten de man van de wedstrijd. Verder maakte Danjuma in die wedstrijd zijn debuut voor Tottenham en hij maakte direct een doelpunt tijdens zijn debuut. Conte werd na afloop van dat duel onwel. Inmiddels is zijn galblaas verwijderd, en vanwege het herstel zit de oefenmeester dit weekend niet op de bank.

Harry Kane scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

City trok voor het eerste elftal geen spelers aan tijdens de transferperiode. Op Deadline Day vertrok João Cancelo nog wel op huurbasis naar Bayern München. Dit is toch een verrassende wending. Afgelopen seizoen maakte Cancelo echt indruk als naar binnen komende linkervleugelverdediger. De laatste weken kwam de Portugees echter steeds vaker op de bank te zitten door de sterkte vorm van Nathan Aké en Rico Lewis. Manchester City heeft genoeg vervangers rondlopen voor Cancelo, maar een speler met zijn kwaliteiten ga je altijd missen.

City staat ondertussen tweede in de Premier League. Koploper Arsenal staat vijf punten los op de club uit Manchester én heeft nog een wedstrijd te goed. The Citizens moeten eigenlijk elke wedstrijd winnen in de competitie om de druk op Arsenal hoog te houden. De Manchester Derby werd met 2-1 verloren, maar daarna werd er overtuigend van Wolverhampton gewonnen.

Erling Haaland maakte tegen de Wolves wederom een hattrick. De Noor heeft echt waanzinnige statistieken in de Premier League. In negentien wedstrijden heeft hij al 25 doelpunten gemaakt. Harry Kane staat tweede op de topscorerslijst met zestien doelpunten. Dit zijn ook geweldige statistieken, maar het valt toch in het niets met Haaland.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De afgelopen seizoenen eindigde deze wedstijd eigenlijk altijd in een spektakel. Zo eindigde de laatste wedstrijden in 4-2 voor City en 2-3 Tottenham. Kijkend naar de laatste zes onderlinge competitiewedstrijden is Tottenham in het voordeel. Vier van de laatste duels werden namelijk gewonnen door de Spurs.

Wedtip Tottenham Hotspur – Manchester City.

Volgens de bookmaker is Manchester City de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Kijken we naar het recente verleden, dan valt het op dat Tottenham toch wel een angstgegner is van City. Het grote verschil met die edities en de wedstrijd van deze speelronde is Erling Haaland. De Noor zorgt ervoor dat City de terechte favoriet is. Tip: wedden op ‘Manchester City wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij bet365.

Manchester City wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie