Voorbeschouwing: Manchester City gaat voor koppositie tijdens burenruzie

Foto: Voorbeschouwing: Manchester City gaat voor koppositie tijdens burenruzie

Een stadsderby is altijd een speciale wedstrijd om naar uit te kijken. In het geval van Manchester is dat normaal ook een teken dat twee concurrenten het tegen elkaar opnemen. Maar nu ligt het wat anders. De thuisploeg vecht om de koppositie, terwijl de bezoekers absoluut geen topvorm hebben gevonden. In deze voorbeschouwing blikken we met tips en odds vooruit op de wedstrijd Manchester City – Manchester United.

Manchester City: teaminfo en vorm

Dit seizoen gaat Manchester City voor een unieke prestatie. Dit kan de vierde titel in de Premier League op een rij worden, wat nog nooit eerder een club is gelukt. Manchester United werd tweemaal drie keer op rij kampioen en City staat nu ook op drie. Maar er is nog wel wat werk aan de winkel om daar nummer vier aan toe te voegen. Met nog twaalf competitiewedstrijden te gaan staat Liverpool een punt voor.

Zeker sinds de jaarwisseling doet de ploeg van coach Josep Guardiola er alles aan om de achterstand in te halen. Het slechtste resultaat was een 1-1-gelijkspel tegen Chelsea van twee weken geleden, maar verder werden er alleen maar overwinningen geboekt, ook als we wedstrijden in de FA Cup en Champions League meetellen. Tien zeges en een gelijkspel is een prima reeks om op terug te kijken voor de regerend kampioen.

Tijdens deze tien overwinningen lukte het ook nog eens zesmaal om zonder tegendoelpunt de wedstrijd uit te spelen. Dit gebeurde alleen wel voornamelijk tegen de kleinere goden uit de Premier League, Tottenham Hotspur (0-1) uitgezonderd. Erling Haaland is als vanouds de grote man voor Guardiola. De Noor was afgelopen week in de FA Cup vijfmaal trefzeker tegen Luton Town, waarvan uiteindelijk met 2-6 gewonnen werd.

Tijdens dat bekerduel zag men wel Jack Grealish uitvallen met een blessure, waardoor hij nu verstek moet laten gaan. Daarnaast is het allerminst zeker dat Joško Gvardiol fit genoeg is om aan de aftrap te kunnen verschijnen. Rodri zal tijdens de wedstrijd weer veelvuldig John Stones naast zich zien verschijnen op het middenveld, terwijl Nathan Aké en Manuel Akanji naast Rúben Dias op een basisplaats mogen rekenen.

Erling Haaland scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester United: teaminfo en vorm

Erik ten Hag werd groots binnengehaald na de mooie dingen die hij als coach van Ajax had laten zien, maar bij Manchester United is het nog absoluut niet zo overtuigend. Na de zesde plek van het seizoen 2021/22 was de derde plek van de vorige jaargang alweer een mooi stapje omhoog, maar er moest dit jaar doorgepakt worden. Zeker nu er met Jim Ratcliffe een nieuwe aandeelhouder bij is gekomen, die graag succes wil boeken.

De zesde plek is dan niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het is wellicht boven een ouderwetse concurrent als Chelsea, maar voor United zelf zal dit ook niet goed genoeg zijn. Vooral het aantal van tien nederlagen valt op. Van de bovenste elf clubs uit de Premier League verloor alleen nummer tien Newcastle United vaker (elf keer). Ook scoorde niemand van de bovenste twaalf clubs minder dan United: zesendertig keer in zesentwintig duels.

De afgelopen weken werden ook weinig overtuigende wedstrijden op de mat gelegd. Na de mooi 3-0-zege op West Ham United werd nipt van Aston Villa en Luton Town (beide keren 1-2) gewonnen, waarna Fulham op Old Trafford met diezelfde score te sterk was. Afgelopen week werd in elk geval nog de volgende ronde van de FA Cup bereikt, door een laat doelpunt van Casemiro tegen Nottingham Forest: 0-1.

Er is een aardig lijstje aan afwezigen voor Ten Hag; verdedigers Tyrell Malacia, Luke Shaw, Lisandro Martínez, Aaron Wan-Bissaka, middenvelder Mason Mount en aanvallers Anthony Martial en Rasmus Højlund kunnen niet meespelen tegen de stadsgenoot. Het is nog niet onduidelijk of Harry Maguire, die tegen Nottingham afwezig was, nu wel kan meedoen. Sofyan Amrabat kan bij de afwezigheid van drie backs weer als linksachter aan het duel beginnen, met Diogo Dalot op rechts.

Vorige ontmoetingen

Doelpunten genoeg in onderlinge wedstrijden tussen de twee clubs uit Manchester, namelijk vijfentwintig in de laatste zes ontmoetingen. Deze waren alleen niet zo eerlijk verdeeld, met achttien voor City en zeven voor United. Dit leverde het blauwe deel van de stad dan ook vijf zeges op en United won eenmaal. Eerder dit seizoen won City op bezoek op Old Trafford met 0-3 door twee goals van Erling Haaland en een van Phil Foden.

Wedtip Manchester City Manchester United

De kans is prima aanwezig dat Manchester City ondanks de huidige tweede plek toch nog het kampioenschap binnenhaalt, zeker dankzij de goede vorm recentelijk. Voor het kwakkelende United lijkt het vooral een hoop om in de top zes te gaan eindigen. Dit kan wel eens een ruime thuiszege worden, dus wij gaan voor de voorspelling ‘Manchester City wint met handicap -2’, tegen een quotering van 2.60 bij Unibet.

Manchester City wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:32
7+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
6+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
13+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
56+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
120+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
37+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
86+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
80+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
245+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
83+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
194+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
159+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
419+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
88+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
98+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4409+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
100+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
35+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
209+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
78+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie