Voorbeschouwing: Liverpool in jacht op Europa League-titel ontvangt Atalanta Bergamo

Foto: Voorbeschouwing: Liverpool in jacht op Europa League-titel ontvangt Atalanta Bergamo

Voor het restant van de Europa League mag Liverpool gezien worden als een van de grote favorieten voor de eindwinst. Maar om dat waar te maken moet er nog wel met drie tegenstanders afgerekend worden. De eerste horde is geen gemakkelijke, want Atalanta Bergamo is een taaie tegenstander. We blikken in deze voorbeschouwing vooruit op deze ontmoeting op Anfield.

Anfield

Europa League Final Stage

11 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 april 2024 21:19.

Liverpool: teaminfo en vorm

De Europa League is natuurlijk niet het niveau waarop Liverpool actief wil zijn. Zeker niet als je bedenkt dat de Engelse club in 2022 nog in de finale van de Champions League stond (waarin Real Madrid te sterk was). Maar dit seizoen is dit wel de bittere waarheid. En die Europa League winnen is ook een doel voor Jürgen Klopp. De Duitse trainer vertrekt aan het einde van het seizoen en wil graag een Europese prijs meepakken.

In de groepsfase moest Liverpool enigszins op gang komen in dit toernooi, want de uitwedstrijden bij Toulouse (3-2) en Union Sint-Gillis (2-1) gingen verloren. De andere vier wedstrijden in de poule werden wel gewonnen, waardoor alsnog de groepswinst gepakt werd. De achtste finale tegen Sparta Praag werd een makkie: in de uitwedstrijd werd al met 1-5 gewonnen. Thuis werd het al vrij snel 4-0 en won Liverpool uiteindelijk met 6-1.

Nationaal heeft Liverpool recentelijk twee keer last gehad van Manchester United. Eerst zorgde die club met een 4-3-zege voor het einde van de FA Cup-dromen van The Reds. Afgelopen weekend ontmoetten de twee rivaliserende clubs elkaar in de Premier League. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld en hierdoor verloor Liverpool op doelsaldo de koppositie aan Arsenal. Defensief is de ploeg kwetsbaar; al zeven keer op rij werd niet de nul gehouden.

De volle ziekenboeg van Liverpool stroomt langzaam weer een beetje leeg. Voor Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold en Diogo Jota komt dit duel nog net te vroeg, terwijl Joël Matip, Ben Doak en Thiago Alcântara er sowieso nog langer uit liggen. Jarell Quansah maakte een kostbare fout tegen Manchester United en kan zijn plek verliezen aan Joe Gomez of Ibrahima Konaté. Ook Cody Gakpo zou wel eens een basisplaats kunnen krijgen.

Liverpool houdt niet de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

Het Nederlandse tintje is nog steeds aanwezig bij Atalanta Bergamo, waar Mitchel Bakker, Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners samen actief zijn. Het doel van hen zal voor de rest van het seizoen zijn om de vijfde plek van de Serie A te behalen, omdat dit mogelijk goed kan zijn voor een ticket in de Champions League. Voor deze positie moet een achterstand van vijf punten op AS Roma worden goedgemaakt.

Ondertussen wil men het liefst ook nog presteren in de Europa League. Tot nu toe gaat het niet verkeerd om dat doel te bereiken. In de groep werden tegen Sporting Clube de Portugal, Sturm Graz en Raków Częstochowa in totaal veertien punten gepakt, welke een eerste plek opleverden. Tijdens de achtste finales moest er opnieuw tegen Sporting gespeeld worden. Op bezoek in de Portugese hoofdstad werd het 1-1, waarna Atalanta in eigen huis met 0-1 achter kwam maar dit omboog naar een 2-1-zege.

Dit wordt voor Atalanta de derde keer in vijf jaar dat er deelgenomen wordt aan een Europese kwartfinale, maar die eerdere twee resulteerde telkens in een uitschakeling. Voor nu zal Atalanta ook niet in de beste vorm naar dit tweeluik toewerken. Fiorentina (1-0, beker) en Cagliari (2-1, competitie) waren de afgelopen twee duels te sterk voor de ploeg van coach Gian Piero Gasperini. Slechts twee van de laatste negen wedstrijden werden gewonnen.

Het grootste gemis voor Gasperini is dat hij het voorlopig zonder Giorgio Scalvini moet doen, want de talentvolle centrumverdediger viel recentelijk uit met een hamstringblessure. Charles De Ketelaere is wel weer fit, maar hij zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een plekje op de bank. Gianluca Scamacca was goed voor drie doelpunten in de laatste vier wedstrijden en zal ook nu het vertrouwen krijgen in de punt van de aanval.

Gianluca Scamacca scoort

Vorige ontmoetingen

Dit is de tweede keer dat een Europese loting deze twee ploegen aan elkaar koppelt. In het seizoen 2020/21 zaten de twee bij elkaar in de groepsfase van de Champions League. Liverpool haalde eerst flink uit tijdens de uitwedstrijd, door met 0-5 te winnen. Daarna wist Atalanta revanche te nemen met een 0-2-zege en uiteindelijk overleefden beide clubs de groep met verder Ajax en FC Midtjylland.

Wedtip Liverpool Atalanta Bergamo

Kwalitatief is het logisch om vooral naar Liverpool te kijken voor deze wedstrijd, al is het de vraag hoe serieus Klopp de Europa League direct zal nemen met het oog op de spannende Engelse titelstrijd. Hoe dan ook is het in betere vorm dan Atalanta, ook al houdt het niet vaak de nul. De combinatie van deze feiten resulteert in de tip: ‘Liverpool wint en beide teams scoren’, met een odd van 2.48 bij Unibet.

Liverpool wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie