Voorbeschouwing: Feyenoord weer tegen AS Roma, lukt het nu wel?

Foto: Voorbeschouwing: Feyenoord weer tegen AS Roma, lukt het nu wel?

Ja hoor, natuurlijk werd het weer AS Roma. Feyenoord werd voor de vijfde keer in drie seizoenen gekoppeld aan een club uit Rome. Na twee keer Lazio en twee keer AS Roma is het de vijfde keer opnieuw die laatste club. Eindigen de Rotterdammers nu wel als winnaars? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – AS Roma.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Na drie wedstrijden had Feyenoord er waarschijnlijk nog goede hoop in om door te gaan in de Champions League. De 3-2-nederlaag bij Atlético Madrid was jammer maar daar tegenover stonden mooie zeges op Celtic (2-0) en Lazio (3-1). In de returns ging het echter helemaal mis. Bij Lazio en Celtic werd met respectievelijk 1-0 en 2-1 verloren en tussendoor was Atlético in de Kuip met 1-3 te sterk.

Zodoende rest voor coach Arne Slot en zijn spelers niets anders dan de Europa League na de winterstop. De loting tegen AS Roma is dan absoluut geen gelukkige. In de afgelopen twee seizoenen bleken de Romeinen namelijk het Waterloo voor Feyenoord. Eerst in de finale van de Conference League in het seizoen 2021/22 en vorig jaar in de kwartfinales van de Europa League. Thuis werd nog met 1-0 gewonnen, maar uit werd het na verlenging 4-1.

De loting zal historisch gezien dus niet zoveel vertrouwen opleveren, maar de huidige vorm dan weer wel. Van de laatste negen officiële wedstrijden werden er zeven gewonnen. En dan lukte het ook nog eens om in de laatste vijf wedstrijden te nul te houden, tegen PSV (1-0), FC Twente (0-0), AZ (0-1), opnieuw AZ (2-0) en Sparta (2-0). Geen enorme bak doelpunten, maar defensief erg degelijk.

Slot moet het sowieso gaan stellen zonder drie vaste krachten. Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quinten Timber moeten gedrieën geblesseerd toekijken tijdens deze wedstrijd. Hierdoor zal Timon Wellenreuther gaan keepen en spelen Thomas Beelen en Ramiz Zerrouki waarschijnlijk ook in de basis. Santiago Giménez deed afgelopen weekend niet mee, maar het is de hoop dat de topschutter van dit seizoen hier wel zijn opwachting kan maken.

Feyenoord houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma: teaminfo en vorm

Een hele grote opluchting voor Feyenoord-fans zal zijn dat José Mourinho geen trainer meer is van AS Roma. Het congé van de Portugees zorgt ervoor dat er niet voor de derde keer op rij een nederlaag wordt geleden tegen een defensief en afwachtend team van hem, al is het maar de vraag hoe Daniele De Rossi zijn ploeg voor de dag laat komen. De Italiaanse oud-middenvelder kreeg de touwtjes in handen en mag er nu voor zorgen dat Feyenoord opnieuw verslagen wordt.

Het psychologische voordeel is door de onderlinge historie sowieso voor AS Roma, maar die ploeg moet wel herstellen van een Europese teleurstelling. Het was namelijk niet de bedoeling om in deze tussenronde uit te komen. Slavia Praag eindigde in de poule echter een plekje hoger. Na de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord en de nederlaag tegen Sevilla in de eindstrijd om de Europa League moet nu finale drie op rij gehaald worden.

Sinds het ontslag van Mourinho werd tegen Hellas Verona (2-1), Salernitana (1-2) en Cagliari (4-0) drie keer op rij gewonnen. Dit lukte tegen Internazionale niet; de Romeinen kwamen met 2-1 voor maar verloren toch met 2-4. AS Roma heeft het vaak lastig in uitwedstrijden. Dit seizoen gingen acht van de vijftien duels bij andere clubs verloren, tegenover slechts vier zeges. Sterker nog: in zes van de laatste tien uitduels scoorde Roma niet.

Romelu Lukaku is op dreef als het gaat om duels in de Europa League. Zo hoeft hij nog maar vijf goals te maken om het all-time record van Radamel Falcao (dertig treffers) te evenaren. Voorin krijgt hij geen hulp van Tammy Abraham, die nog geblesseerd is. Chris Smalling is achterin wel weer beschikbaar. Het is de vraag of Bryan Cristante in actie kan komen, nadat hij tegen Internazionale niet speelde. Als hij niet meespeelt, levert dat kansen op voor Edoardo Bove.

Romelu Lukaku scoort

Vorige ontmoetingen

Zoals al eerder benoemd is er een uitgebreid onderling verleden tussen deze twee clubs. Die zien we al als we teruggaan naar het seizoen 2014/15, toen AS Roma na een 1-1 in eigen huis met 1-2 won in De Kuip. Daarna volgde in 2022 de finale van de Conference League, waarin de Italianen met 1-0 wonnen. En vorig seizoen won Roma na een 1-0-nederlaag thuis met 4-1 na verlenging.

Wedtip Feyenoord AS Roma

De loting leek wel onvermijdelijk en we mogen ons opnieuw opmaken voor een strijd tussen deze twee ploegen. De Kuip kan wel eens de beslissende factor zijn. Voor Feyenoord is het thuisvoordeel fijn, terwijl Roma het slecht doet in uitduels dit jaar. Tip: wedden op de 1X2-voorspelling ‘Feyenoord wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.98 bij Unibet.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie