Voorbeschouwing eindfase Groep C: Wie plaatst zich naast Engeland voor de knock-outs?

Foto: Voorbeschouwing eindfase Groep C: Wie plaatst zich naast Engeland voor de knock-outs?

Alles is nog mogelijk in Groep C voorafgaand aan de laatste speelronde. Geen enkel team is zeker van een plek in de volgende ronde en op Servië na kunnen alle landen nog groepswinnaar worden. Denemarken speelt tegen Servië, terwijl Engeland het opneemt tegen Slovenië. Beide wedstrijden beginnen dinsdagavond om 21.00 uur en in deze voorbeschouwing is alle informatie te vinden die je nodig hebt voorafgaand aan deze duels.

Stand in Groep C

Denemarken heeft twee punten na de eerste twee wedstrijden, met gelijke spelen tegen zowel Slovenië als Engeland. Bij een overwinning zijn de Denen zeker van een plek in de volgende ronde. Bij een gelijkspel hangt hun lot af van de uitslag van de andere wedstrijd. Servië moet winnen om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Met een overwinning komt Servië op vier punten, wat genoeg is voor kwalificatie.

Koploper Engeland kan in het slechtste geval nog naar de derde plek zakken. Met vier punten lijkt Engeland echter vrijwel zeker van een plek in de volgende ronde, desnoods als een van de beste nummers drie van het toernooi. Slovenië, net als Denemarken op twee punten, is niet zeker van kwalificatie. Bij een overwinning is Slovenië zeker van de volgende ronde, omdat het dan Engeland passeert. Bij een gelijkspel blijft Slovenië waarschijnlijk derde en hangt het af van de resultaten in andere groepen.

🇩🇰 Denemarken: teaminfo en vorm

Denemarken speelt verzorgd voetbal, maar dit heeft nog niet geleid tot de gewenste resultaten. De eerste wedstrijd tegen Slovenië eindigde in een 1-1 gelijkspel. Christian Eriksen zette Denemarken al vroeg op voorsprong, waarmee het erop leek dat het land zou winnen, totdat Slovenië een kwartier voor tijd verrassend de gelijkmaker scoorde. Dit resultaat verhoogde de druk op Denemarken. Tegen Engeland moesten de spelers presteren. Dat gebeurde ook zeker met opnieuw een 1-1 gelijkspel, nu tegen een sterkere opponent. De spanning over doorgaan was hiermee echter niet weg.

In de wedstrijd tegen Engeland creëerde Denemarken een aantal kansen, maar deze werden niet allemaal benut. Het land heeft nu nog één kans: bij een overwinning op Servië is het zeker van de volgende ronde. Met vijf punten behoort Denemarken dan tot de top twee in Groep C. Een nederlaag betekent uitschakeling. Bij een gelijkspel wordt het ingewikkelder. De Denen behouden de tweede plek in dat geval als Engeland wint van Slovenië.

🇷🇸 Servië: teaminfo en vorm

Servië heeft teleurgesteld in dit toernooi tot nu toe. De Serven verloren hun eerste wedstrijd met 0-1 van Engeland. Verliezen van de grote favoriet is geen schande, maar het spel van Servië was ondermaats. Tegen Slovenië was het niet veel beter, al hield de verdediging stand en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De chemie tussen de aanvallers lijkt te ontbreken; Dusan Vlahović en Aleksandar Mitrović begonnen beide wedstrijden samen in de spits, maar creëerden nauwelijks kansen.

Dusan Tadić begon tegen Slovenië in de basis na op de bank te hebben gezeten tegen Engeland. Hij bracht de nodige creativiteit en speelde een prima wedstrijd. Tegen Denemarken moet Tadić dit niveau minstens evenaren. Voor Servië is er nog hoop. Bij een overwinning op Denemarken komen de Serven op vier punten. Dit plaatst Servië op de tweede plek, mits Slovenië niet wint van Engeland. Bij een overwinning van Slovenië en Servië eindigt laatstgenoemde als derde met vier punten, wat waarschijnlijk voldoende is voor een plek bij de beste nummers drie.

Blessures en schorsingen bij Denemarken en Servië

Verschillende spelers staan op scherp: Sasa Lukić, Luka Jović, Mijat Gacinović, Dragan Stojković, Nemanja Gudelj en Dusan Tadić voor Servië, en Morten Hjulmand, Jannik Vestergaard, Christian Norgaard en Joakim Maehle voor Denemarken. Een nieuwe gele kaart betekent een schorsing voor de volgende ronde.

Verwachte opstellingen Denemarken – Servië

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland: teaminfo en vorm

Voorafgaand aan het toernooi werd Engeland gezien als de grote favoriet. De selectie van Gareth Southgate is gevuld met kwalitatief sterke spelers. Toch hebben de prestaties tot nu toe enigszins teleurgesteld. Hoewel het spel niet indrukwekkend is, zoals bijvoorbeeld bij Spanje, staat Engeland wel bovenaan in de groep. De vier punten die Engeland heeft kwamen voort uit een overwinning op Servië (0-1) en een gelijkspel tegen Denemarken (1-1).

Net als in Nederland zijn er in Engeland talloze meningen over het nationale elftal. De keuzes van Southgate worden niet altijd begrepen door de fans en de pers. Trent Alexander-Arnold was misschien wel de beste speler aan Engelse zijde, maar werd toch binnen een uur gewisseld. De statistieken ondersteunen Southgate in dit geval niet, maar toch lijkt Engeland de koppositie in Groep C te behouden. Bij een overwinning of een gelijkspel is Engeland zeker van de eerste plaats.

🇸🇮 Slovenië: teaminfo en vorm

Slovenië verrast met goed voetbal tijdens dit EK. Hoewel het geen hoogstaand combinatiespel is, levert het team wel goede prestaties met een selectie zonder grote sterren. Dit heeft geresulteerd in twee gelijke spelen: zowel tegen Servië als Denemarken werd het 1-1. Tot nu toe heeft de ploeg veel steun gehad van aanvoerder Jan Oblak. De doelman van Atlético Madrid blijft betrouwbaar en heeft Slovenië indirect al twee punten opgeleverd.

Slovenië weet wat het te doen staat: winnen van Engeland om zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Bij een gelijkspel zijn de Slovenen afhankelijk van de uitslag van de andere wedstrijd. Met drie punten kan Slovenië mogelijk doorgaan als een van de beste nummers drie, maar dat is nog niet zeker.

Blessures en schorsingen bij Engeland – Slovenië

Er zijn meerdere spelers met een gele kaart. Voor Slovenië zijn dat Petar Stojanović, Zan Celar, Erik Janza en Zan Vipotnik. Aan Engelse zijde moet alleen Conor Gallagher oppassen voor een schorsing.

Conclusie

Alle landen maken nog steeds kans om bij de eerste twee in Groep C te eindigen. De wedstrijden op dinsdagavond beloven een spektakel te worden. Engeland speelt misschien niet magisch, maar blijft resultaten behalen. Servië daarentegen moet nu presteren; dat land gaat alleen door bij een overwinning.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor de eindfase van Groep C.

Welk land plaatst zich naast Engeland?

  • Servië
  • Denemarken
  • Slovenië
6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie