Voorbeschouwing Arsenal vs Manchester City: de leerling tegen de meester

Foto: Voorbeschouwing Arsenal vs Manchester City: de leerling tegen de meester

Arsenal doet het de laatste tijd uitstekend en wist gestaag naar een vierde plaats te klimmen. Mikel Arteta heeft misschien wel eindelijk bewezen dat hij het aankan om een ploeg als Arsenal te managen. Maar kan hij al opboksen tegen zijn eigen leermeester?

Arsenal: investeren in de
toekomst loont

Sinds Arteta het roer overnam bij Arsenal kende de ploeg een parcours van hoogtes en laagtes. Na een dramatische siezoensstart schreeuwden vele Arsenalfans om zijn ontslag, maar het bestuur gaf geen krimp en Arteta bleef aan boord. Terecht, zo blijkt. Arsenal speelt al enkele weken vloeiend voetbal en ook vanachter zit het goed op slot. De vraag is of ze nu terug in zo’n bloemperiode zitten, waarna er opnieuw een ‘downfall’ volgt. Dat is op zich ook wel eigen aan een jonge groep. En jong zijn ze: 25 jaar is de gemiddelde leeftijd van de selectie, wat hen meteen de jongste ploeg uit de Premier League maakt. Denk maar aan Emile Smith-Rowe, Bukayo Saka, Martin Ödegaard, Gabriel Martinelli… Allemaal jonge gasten die de laatste weken bijzonder goed presteren.

Dat is natuurlijk ook de verdienste van Arteta. Hij heeft bewust geïnvesteerd in deze spelers. Hij heeft ze stilletjes laten proeven van de Premier League, af en toe in de basis gezet, maar zeker ook genoeg laten rusten tussendoor. En die methode werkt op lange termijn. Kijk maar naar Phil Foden; hij kon zeker al vroeger in de selectie zitten en in de basis staan, maar Pep Guardiola koos ook voor deze rustige, opbouwende manier. Nu speelt Foden de pannen van het dak. We zullen natuurlijk nooit weten wat het zou zijn geweest, maar om dergelijke talenten meteen te bombarderen met 60 wedstrijden per seizoen, dat is toch niet altijd het slimste om te doen. Kijk maar naar Pedri, die sinds september nog maar twee
wedstrijden gespeeld heeft.

Manchester City: op kruissnelheid

Manchester City is vertrokken, en eenmaal ze vertrokken zijn, kan je alleen maar vechten om zo dicht mogelijk in de buurt te blijven. Dat geldt bijvoorbeeld voor Chelsea en Liverpool, die respectievelijk acht en negen punten achter The Citizens staan. Liverpool heeft uiteraard nog een wedstrijd in te halen, maar zelfs dan is het verschil al minimaal zeven punten voor het nieuwe jaar start. Arsenal komt daar mooi achter op een vierde plaats, maar dat verschil bedraagt maar liefst vijftien punten. Een inhaalmanoeuvre zit er dus hoogstwaarschijnlijk niet meer in voor The Gunners, maar top vier zou al heel mooi zijn.

De stoomtrein is pas echt vertrokken na de 0-2 tegen Crystal Palace. Die is er toch wel diep ingehakt bij Pep en zijn manschappen, en heeft duidelijk voor een ‘wake-upcall’ gezorgd. Er werd in de competitie tien wedstrijden op rij gewonnen. Daarin werd er maar liefst 31 keer gescoord, en kregen The Citizens slechts zes goals tegen. Neem de drieklapper van Leicester even uit die statistieken, en je hebt een goal tegen op drie wedstrijden. Dat is natuurlijk pure waanzin van Pep, maar dat is nu eenmaal de standaard die hij de laatste jaren in de Premier League gezet heeft. Zijn ploeg maakt al jaren gemiddeld 2,5 goals per wedstrijd en in hun kampioenjaren krijgen ze er slechts 0,6 of minder tegen. Dat je weinig goals tegen krijgt, is en blijft een noodzakelijke voorwaarde om kans te maken op het kampioenschap. En als je ziet hoe ze de laatste weken op het veld staan, dan zie je inderdaad een ploeg die weer maar eens kampioen kan en waarschijnlijk zal spelen in de Premier League.

Wedtip: goals

Twee teams die graag voetballen, en die graag scoren. Dat kan wel eens voor spektakel zorgen! Arteta heeft duidelijk veel geleerd van Pep. De fundamenten zijn dan ook sterk gelijkend. Het zijn twee teams die graag voetballen, en die graag scoren. Achteraan krijgt Arsenal misschien wel vaker goals tegen dan City, maar dat heeft natuurlijk verschillende oorzaken. Enerzijds is de kwaliteit van de spelers uiteraard belangrijk, maar anderzijds heeft City zo’n geweldige controle over het spel, dat ze bitter weinig kansen tegenkrijgen. Maar we zijn er zeker van dat Arsenal de gaatjes wel zal vinden, en gezien het gemak waarmee er de laatste weken gescoord wordt, zien we ze die lijn wel doortrekken. Voor City geldt uiteraard hetzelfde. Als er snel een goal valt, dan kunnen er wel eens heel veel vallen, zoals bij City tegen Leicester. Bij bet365 kan je een leuke odd vinden daarvoor: meer dan 5,5 goals tegen een odd van 8.00. Succes!

Odds Arsenal-Manchester City op bet365: Arsenal 5.50, gelijk 4.75, Manchester City 1.50

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wie wint de wedstrijd?

  • Arsenal
  • Manchester City
  • Gelijkspel
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie