Vitesse vindt nieuwe uitdaging voor Theo Janssen

Foto: Vitesse vindt nieuwe uitdaging voor Theo Janssen

Theo Janssen gaat de komende jaren aan de slag als hoofdtrainer van Jong Vitesse. Dat heeft de eredivisionist bekendgemaakt. Eerder was al bekend dat hij langer bij de vereniging actief zou blijven.

Janssen hoofdtrainer van Jong Vitesse

De voormalig middenvelder van Vitesse, Racing Genk, FC Twente en Ajax was in Arnhem assistent van Phillip Cocu. In november van 2023 besloot de oefenmeester daar echter mee op te houden, waarna Janssen eveneens zijn rol verloor. Edward Sturing ging aan de slag als hoofdtrainer en haalde Nicky Hofs naar het eerste team.

Achter de schermen deed Vitesse vervolgens zijn best om samen met Janssen een geschikte nieuwe baan te vinden. Aangezien Hofs de eindverantwoordelijke van Jong Vitesse was en deze functie vrijkwam, leek het Vitesse een goed idee te zijn om Janssen hiervoor te vragen. Hij besloot akkoord te gaan met de nieuwe uitdaging.

Eind vorig jaar tekende Janssen al een nieuw contract tot medio 2026 en maakte Vitesse duidelijk dat hij in de jeugdopleiding aan de slag zou gaan. Destijds zei hij op de clubwebsite: “Er ligt een bijzondere periode achter me. Ik ben ontzettend blij dat ik weer volop aan de slag kan bij de club. Ik ben altijd bij de jeugd actief geweest en vind het fijn om daar weer terug te kunnen keren.”

Dramatische periode voor club

De 42-jarige Janssen krijgt bij Vitesse de opdracht om zoveel mogelijk talenten bij het eerste team af te leveren. Die heeft de club hard nodig, want na 16 speelronden staat Vitesse op de achttiende positie in de Eredivisie. Ten opzichte van de veilige plek 15, waarop Heracles Almelo te vinden is, heeft het een achterstand van 4 punten.

Wordt Janssen ooit hoofdtrainer van Vitesse?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie