Vitesse opgelucht na UEFA-besluit: “Afgelopen elf dagen waren bizar”

Foto: Vitesse opgelucht na UEFA-besluit: “Afgelopen elf dagen waren bizar”

Alles en iedereen die wat met Vitesse heeft te maken zal maandag een enorme opluchting gevoeld hebben. Eindelijk kwam de UEFA met het definitieve nieuws dat de Arnhemmers voor het eerst in hun clubbestaan overwinteren.

Het verhaal is bekend: na de zege op Mura (3-1) in de Conference League was er lang onduidelijkheid over het duel tussen concurrent Tottenham Hotspur en groepswinnaar Stade Rennes. Die wedstrijd werd in eerste instantie uitgesteld vanwege het grote aantal coronabesmettingen van de Londenaren en er kon dit kalenderjaar geen nieuwe datum meer worden gevonden. Na elf dagen heeft de UEFA nu bekende gemaakt dat Spurs een reglementaire 3-0 nederlaag moet slikken. Hierdoor is Vitesse naar de volgende ronde.

Bizarre dagen

“De afgelopen elf dagen waren natuurlijk bizar”, liet algemeen directeur Pascal van Wijk weten aan De Telegraaf. “We wisten Mura met 3-1 te verslaan, maar hadden aanvankelijk nog geen idee of we daar blij mee konden zijn of juist niet. Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden. We zijn blij dat de bevestiging nu is gekomen, al blijft het uiteraard een vreemd einde van de groepsfase. Daarnaast zou er in theorie nog een beroep kunnen volgen, al lijkt dat op basis van de eerste signalen niet te gaan gebeuren.”

“Een prestatie waar eenieder met een geel-zwart hart enorm trots op mag zijn”, glunderde de bestuurder. “Vitesse staat internationaal op de kaart. We hebben dit seizoen uitgesproken dat we geloven in meer en hebben daad bij deze woorden gevoegd.”

Voor het eerst in de geschiedenis is Vitesse er nog bij na de winter. In de tussenronde van de Conference League gaat het strijden tegen Rapid Wien. Op 17 februari speelt de ploeg van Thomas Letsch in de Oostenrijkse hoofdstad. Een week later volgt de return in het GelreDome. Door de overwintering van Vitesse zijn alle vijf de Nederlandse clubs er nog bij in de verschillende Europese toernooien.

Wint Vitesse in Wenen? 3.25x krijg je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Kan Vitesse écht ver komen in de Conference League?

  • Ja, dat zit er best in
  • Nee, helaas…
33+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie