‘Virgil van Dijk is beter dan Erling Haaland’

Foto: ‘Virgil van Dijk is beter dan Erling Haaland’

Virgil van Dijk heeft zijn vorm weer helemaal gevonden bij Liverpool. Vandaag bleef hij met Liverpool fier overeind tegen Manchester City, ondanks dat hij het op moest nemen tegen een van de beste spitsen ter wereld, Erling Haaland. Maar misschien is de Nederlander wel gewoonweg beter…

‘Van Dijk als verdediger beter dan Haaland als spits’

Na afloop van het 1-1 gelijkspel in het Etihad Stadium meldde Van Dijk zich bij Viaplay: “De tweede helft was veel beter dan de eerste 15 tot 20 minuten in de eerste helft. Op basis van de tweede helft denk je dat we hadden moeten winnen, maar zijn raakten ook de paal het zat zo dicht bij elkaar.”

Nathan Aké ging bij het doelpunt van Liverpool in de fout, maar Van Dijk zag zijn Oranje-teammaat niet alleen maar slechte dingen doen… “Aké deed een lekker blokje. Daar moeten we wat slimmer zijn. In die fase hadden we het lastig.”

“De groten letten op je”

Bij Sky Sports was Jamie Carragher vervolgens wel héél complimenteus over de captain van het Nederlands elftal: “De grote centrale verdedigers spelen niet alleen hun eigen wedstrijd, maar controleren de hele laatste linie. Als je naar het wedstrijdformulier kijkt dan denk je: oeh, Manchester City komt met De Bruyne en Haaland. Maar zelfs Quansah (Van Dijks jonge verdedigingspartner, red.) was briljant. Hij kan kan zich concentreren op zijn eigen wedstrijd. De groten letten op je.”

“Haaland is misschien wel de beste spits ter wereld, maar ik denk dat Van Dijk een betere centrale verdediger is dan dat Haaland een spits is”, sloot de analyticus vervolgens af.

Is dit zo?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie