Verrassende Gravenberch-wending: “Dat is toch best veel geld”

Foto: Verrassende Gravenberch-wending: “Dat is toch best veel geld”

Ryan Gravenberch kwam bij Bayern München niet in de plannen voor, maar dat is bij Liverpool compleet anders. Gravenberch toont aan bij The Reds een waardevolle kracht te zijn en dat is ook voetbalanalist Dietmar Hamann, in het verleden spelend voor beide clubs, opgevallen. Liverpool-trainer Jürgen Klopp geeft de Nederlander ook steeds meer speeltijd.

Gravenberch oogst lof

In gesprek met het Duitse TZ erkent Hamann nu de kwaliteiten van de middenvelder te zien nu hij Liverpool veel aan spelen toekomt. Dat was Bayern minder het geval, waar Gravenberch veelal als invaller werd gebruikt. “We zien nu pas tot waartoe Gravenberch in staat is: hij is fysiek sterk, heeft een goede balcontrole en is ook nog eens snel”, concludeert Hamann bij het Duitse medium.

“Als ik hem zo zie spelen, dan vraag ik me echt af waarom hij geen rol van betekenis heeft kunnen spelen bij Bayern”, vervolgt Hamann. Ook al omdat de Duitsers maar liefst 18,5 miljoen euro neertelden voor Gravenberch. “Dat is toch best veel geld. Gravenberch verloor bij Bayern zijn plek in het Nederlands elftal en was daardoor niet op het WK. Hij lijkt mij een verstandige jongen, ik kan me niet voorstellen dat hij bij Bayern heel iemand anders was. Nu draait hij alsnog mee in een topteam.”

Gravenberch mocht dit seizoen al drie keer in de basis starten in een Premier League-duel en werd afgelopen zaterdag ook als invaller gebracht in de topper tegen Manchester City (1-1). Ook in de Europa League waren er al drie basisplaatsen weggelegd voor de middenvelder, die ook wist te scoren tegen Union Sint-Gillis en Toulouse.

Heeft Bayern een fout gemaakt door Gravenberch te laten gaan?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
2174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie