Vernietigend oordeel: “Ajax wordt geleid door iemand die niet capabel is”

Foto: Vernietigend oordeel: “Ajax wordt geleid door iemand die niet capabel is”

Leon ten Voorde heeft hard uitgehaald naar John van ‘t Schip, en de Ajax-leiding die de trainer aanstelde. De clubwatcher van FC Twente stelt dat de oefenmeester, die zijn eerste stappen in het trainersvak zette in Enschede, niet capabel is.

Vernietigende kritiek op Ajax-trainer Van ‘t Schip

Van ‘t Schip, die werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Maurice Steijn, begon nog goed aan zijn periode als hoofdtrainer van Ajax. Hij loodste de dolende Amsterdammers naar de subtop, maar recent is de klad er flink in gekomen. Na de nederlaag bij AZ lijkt dat de vijfde plaats het hoogst haalbare is voor de gevallen topclub. Ten Voorde maakte Van ‘t Schip aan het begin van diens trainerscarrière mee bij Twente, en zag dat gruwelijk mis gaan.

‘Heeft het niet in de vingers’

“Ik blijf erbij, en dat hebben we hier ook al vaker gezegd. Als jij de leiding in handen geeft van een trainer die we hier kennen – hij stond weliswaar aan het begin van zijn carrière en dan mag je veel leren – maar je voelt meteen als speler en als club of je het wel of niet in de vingers hebt”, aldus Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia.

En dat was, volgens de journalist, totaal niet het geval toen Van ’t Schip in Enschede aan de slag ging. “Nou, het algehele voordeel hier was toen: nee. Nogmaals: je leert bij en je leert ervan. Maar vervolgens wordt de grootste club van Nederland maandenlang geleid door iemand die gewoon niet capabel is, bij FC Twente totaal is mislukt en die leidt nu de grootste club. Dan kun je niks verwachten”, klonk het vernietigend.

De algemene verwachting is dat Ajax volgend seizoen kiest voor een nieuwe hoofdtrainer. Dat komt onder meer bij De Telegraaf maandag naar voren.

Van ‘t Schip niet capabel?

  • Vind ik ook
  • Gewoon een goede trainer
755+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie