Opvallende terugkeer bij Ajax geopperd: ‘Legde basis voor succeselftal’

Foto: Opvallende terugkeer bij Ajax geopperd: ‘Legde basis voor succeselftal’

Mike Verweij verwacht niet dat John van ‘t Schip na dit seizoen nog de trainer van Ajax is. De clubwatcher van De Telegraaf kwam zelf met de suggestie om Frank de Boer en Pepijn Lijnders een duo te laten vormen in Amsterdam. Daarbij benadrukte de journalist dat de komst van hen momenteel niet aan de orde is.

Verweij pleit voor De Boer en Lijnders bij Ajax

Bij de voetbalpodcast van De Telegraaf denkt men dat de periode van Van ‘t Schip als hoofdtrainer niet verlengd wordt. Na de komst van Alex Kroes, die half maart in dienst treedt, komt daar waarschijnlijk duidelijk in. Verweij doet zelf een suggestie voor de toekomst. “Wat ik een hele aardige zou vinden: Frank de Boer, met Pepijn Lijnders als assistent. Lijnders heeft jarenlang met Jürgen Klopp meegelopen. Waarom zou dat niet kunnen werken?”, vroeg de insider zichzelf hardop af.

Valentijn Driessen weet dat er ‘nauwe contacten’ zijn tussen Marijn Beuker, de directeur voetbal van Ajax, en Lijnders. Verweij krijgt vervolgens de vraag of De Boer en Lijnders daadwerkelijk in beeld zijn bij Ajax. “Die namen zingen nog niet rond, maar wat je wel voelt is dat veel mensen binnen Ajax vinden dat Frank de Boer onder de meest moeilijke omstandigheden heeft moeten werken.”

Financiële basis gelegd

Verweij vindt de bijdrage van De Boer bij Ajax onderschat. Zo legde hij een financiële basis voor de club door onder meer vier keer op rij kampioen te worden. “De Boer heeft heel veel goeds gedaan en daardoor kon Overmars voor Ten Hag een elftal neerzetten dat de halve finale van de Champions League bereikte. Onder de fans van Ajax heerst het idee dat er onder De Boer alleen maar slecht afbraakvoetbal gespeeld werd, met balletjes breed en terug. Maar zeker in de beginfase zijn er ook echt periodes geweest waarin het voetbal onder De Boer erg leuk was. Hij is echt goud waard geweest voor Ajax.”

De Boer is inmiddels weer clubloos, na een kortstondig avontuur bij Al-Jazira. Het is geen geheim dat de verdediger een terugkeer in de Johan Cruijff Arena wel ziet zitten. Lijnders vertrekt op zijn beurt bij Liverpool na dit seizoen, samen met manager Jürgen Klopp. De assistent van The Reds wil na dit seizoen op eigen benen gaan staan. 

Zie jij het zitten in het duo De Boer/Lijnders?

  • Ja, doen!
  • Zeker niet
690+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie