Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip houdt vast aan ingezette koers’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip houdt vast aan ingezette koers’

Ajax-trainer John van ‘t Schip lijkt tegen sc Heerenveen vast te gaan houden aan dezelfde elf spelers als tegen FC Volendam. De Amsterdammers wisten sinds lange tijd weer eens te winnen: 2-0. Ook debutant Ar’Jany Martha lijkt zijn basisplaats vast te houden. De twintigjarige linksback maakte tijdens zijn debuut indruk tegen de Volendammers.

Sterk debuterende Martha houdt basisplaats bij Ajax

Martha was de meest opvallende keuze van Van ‘t Schip bij zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester liet zich na de wedstrijd positief uit over het jonge talent. “Hij heeft het goed gedaan.” Van ‘t Schip vertelde dat hij al in het begin van de week met idee speelde om met de talentvolle linkspoot te starten. “Hij had het goed gedaan in Jong Ajax en we luisteren goed naar Dave Vos (trainer Jong Ajax, red.). We hebben hem twee trainingen kunnen bekijken en hij deed dat goed. Hij kan ook op rechtsbuiten spelen, altijd lekker. Hij is er nog lang niet, maar het is mooi dat je hem tot zo’n niveau ziet komen.”

Spelers als Carlos Forbs en Devyne Rensch zijn op de terugweg van blessures, maar het lijkt er niet op dat het tweetal in de basis zal kunnen beginnen tegen Heerenveen. Van ‘t Schip lijkt dan ook geen wijzigingen door te gaan voeren. Ook Chuba Akpom, die tegen Volendam als invaller de 2-0 scoorde, zal daardoor op de bank beginnen. Brian Brobbey begint wederom in de spits bij Ajax.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Verwacht jij een overwinning voor Ajax?

  • Ja, ze gaan winnen
  • Nee, ze gaan gelijkspelen
  • Nee, Heerenveen gaat winnen
430+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie