Verbeek na keiharde Ajax-ingreep: “Hoort tot de uitverkoop”

Foto: Verbeek na keiharde Ajax-ingreep: “Hoort tot de uitverkoop”

Gertjan Verbeek heeft er begrip voor dat Ajax-trainer John van ‘t Schip besloot om Anton Gaaei al in de eerste helft te wisselen tegen AZ. Volgens de huidig voetbalanalist is het logisch dat je moet ingrijpen als een speler niet functioneert en is het onderdeel van topsport.

Verbeek toont begrip voor vroege Ajax-wissel Van ‘t Schip

“Ik heb het gezien en ik vond het terecht. Als een speler aan alle kanten voorbij wordt gelopen, moet je ingrijpen want als trainer moet je met het nu bezig zijn en dan staat resultaat op één. Dit is topsport”, is Verbeek hard in zijn oordeel in het Algemeen Dagblad. “Of het niet tien minuten later in de rust had gekund? Nee, want je hebt verantwoording af te leggen naar de supporters en de directie.”

Volgens Verbeek laat een trainer daarmee zien dat hijzelf ook een andere keuze had moeten maken. “Vergeet niet: het is voor de trainer óók een aanklacht tegen zichzelf. Hij zegt bij die wissel ook: ik heb voor hem gekozen terwijl hij niet klaar was. Ik heb het dus verkeerd gezien.”

Gaaei op weg naar Ajax-uitgang

Het was de tweede keer dat het Gaaei overkwam, die ook al eens door Maurice Steijn in de eerste helft naar de kant werd gehaald. “Gaaei zal voorlopig uit beeld blijven bij Ajax en tot de uitverkoop gaan behoren”, stelt Verbeek. Volgens de oefenmeester heeft Van ‘t Schip logisch gehandeld. “Een trainer kijkt niet naar tijd. Hij kijkt naar het nu. En als hij moet ingrijpen, doet hij dat. Daarvoor ben je leidinggevende. Dan kun je niet de barmhartige Samaritaan uithangen.” Wel oppert Verbeek dat het verstandig zou zijn voor Van ‘t Schip om met Gaaei te gaan zitten. “Dan betrek je de mental coach erbij. Die laat de trainer over dingen nadenken en helpt vooral bij het bedenken hoe je weer het positieve gevoel bij zo’n jongen kan creëren.”

Moet Ajax Gaaei verkopen?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, gewoon de tijd geven
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie