Verbazing over Brobbey-kritiek Koeman en Van Basten: “Dat is dus onzin”

Foto: Verbazing over Brobbey-kritiek Koeman en Van Basten: “Dat is dus onzin”

Brian Brobbey liet zich donderdagavond gelden bij Ajax in het Europa League-duel met Olympique Marseille. De spits was sterk in de duels, aanspeelbaar en scoorde ook nog eens twee keer. Dat de spits van bondscoach Ronald Koeman en voormalig Ajax-spits Marco van Basten de nodige kritiek kreeg te verwerken begrijpen zijn voormalige jeugdtrainers bij Ajax niets van.

Brobbey heeft gigantische potentie

“Ik vond hem in mijn tijd een speler met gigantische potentie”, vertelt Tevreden over Brobbey in gesprek met het Algemeen Dagblad. Tevreden had de spits in de middenbouw onder zijn hoede. “Hij was snel en sterk en ja, ook een killer. En hij was echt wel eager“, stelt Tevreden. “Dat was het mooie aan Brian. Je kunt zijn gezicht niet zo goed lezen. Maar als hij even geen goals maakte, was hij pissed en bleef zijn gezicht strak. Als hij ze wel maakte, kwam de smile tevoorschijn.”

Volgens Tevreden werd er met behulp van het plan  Cruijff als leidraad wel degelijk aandacht besteed aan het individueel ontwikkelen van Brobbey. “In de onderbouw ligt de individuele focus puur op techniek. In de middenbouw gaat het om techniek in samenspel. De eerste aanname, de afronding; alles kwam daarbij aan bod. Daar werd wekelijks op getraind.”

Geweldige mentaliteit Brobbey

Tevreden prijst ook de mentaliteit van de Ajax-spits. “Het is een geweldige jongen. Ik kan geen slecht woord over hem zeggen. En ook niet over hoe we hem opleidden. Over de periode na mij kan ik niet oordelen. Daar ben ik niet bij geweest.” Dat Van Basten en Koeman twijfelden aan het individueel opleiden van de spits is volgens Tevreden dan ook complete onzin. “Dan bedacht ik een afwerkvorm en maakte ik er een wedstrijd van tussen Brian, Sontje Hansen en Naci Ünüvar. Dat ging echt op het scherp van de snede, met Sontje het vaakst als winnaar. Brian was fanatiek, hij werkte er echt aan. Dat er nooit individueel met hem gewerkt is, is dus onzin.”

Is Brobbey de beste spits voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
269+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie