Verbazing over Bassey: ‘Dan is er ergens iets fout gegaan’

Foto: Verbazing over Bassey: ‘Dan is er ergens iets fout gegaan’

Ajax lapte in de afgelopen transferzomer meer dan honderd miljoen euro voor nieuwe spelers, maar het gros van de nieuwelingen maakt nog niet erg veel indruk. Zo ook Calvin Bassey niet, vindt analist Marciano Vink.

“Als je een speler als Calvin Bassey haalt voor 23 miljoen euro, dan moet je ’m toch op zijn minst 23 keer bekeken hebben. Als je dan ziet, dat die jongen op die positie voetballend niet meekan, dan is er ergens toch wel iets fout gegaan. Vergis je niet hoe bepalend dat is. Als je Lisandro Martínez, die heel sterk in de opbouw is, kwijtraakt en je haalt er Bassey voor terug, dan heb je een probleem”, constateert Vink in De Telegraaf.

“Je hebt daar nu een speler staan, die niet je eerste aanspeelpunt kan zijn, omdat hij in paniek raakt of de oplossing niet ziet of de bal niet tussendoor kan spelen. Dan ga je schipperen en ga je Jurriën Timber erbij halen in plaats van hem wat dieper weg te zetten, maar dan kunnen ze allebei weer gemakkelijker worden vastgezet en moet Remko Pasveer lange ballen gaan spelen.”

Puzzel nog niet gelegd

Halverwege het seizoen is Schreuder nog altijd zoekende, merkt Vink. “Je ziet een voortdurend geschuif en geschipper. Berghuis op acht, oh nee Berghuis op tien en dan Berghuis rechtsbuiten. Tadic linksbuiten, dan rechtsbuiten en toch maar weer linksbuiten. Het probleem is dat er te veel keuzes zijn. Als je chef-kok bent en je hebt vijfduizend kruiden als je een biefstuk moet maken, dan weet je van gekkigheid niet meer welke kruiden je moet gebruiken en verpest je je biefstuk met al die kruiden. Het gaat erom dat je de goede kruiden hebt en dan hoeven dat er niet zoveel te zijn.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Bassey is een miskoop

  • Eens
  • Oneens
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie