Verbazing om Ajax-aanwinst: “Is toch een international?”

Foto: Verbazing om Ajax-aanwinst: “Is toch een international?”

Wim Kieft is nog altijd niet onder de indruk van Ajax-aanwinst Josip Sutalo. De Kroatische verdediger vormt samen met Jorrel Hato het centrale verdedigingsduo, maar de oud-international ziet Sutalo daarbij niet als leider van het tweetal. De oud-spits ziet tot eigen verbazing de jonge Hato juist de leiding nemen in tegenstelling tot de meer ervaren Sutalo.

Tegenvallende Sutalo

“Sutalo, waar iedereen zo hoog over opgeeft, die moet de defensie bij de hand nemen. Híj moet mensen terughalen of zeggen dat ze op hun plek moeten blijven”, vertelt Kieft bij het praatprogramma Veronica Offside. “Van zo’n jongen mag je echt veel meer verwachten. Dan kun je wel blijven zeggen dat hij nieuw is en hij zich aan moet passen, maar hij is toch een international?”

Collega Andy van der Meijde zag dat Ajax wat als los zand oogde tegen PEC Zwolle en stelt dat het komt door de afwezigheid van trainer John van ‘t Schip. “‘Van ’t Schip komt en dan heb je ineens een nieuwe emotie. Iedereen wil graag spelen. Dan is de baas even weg en dan denken die gasten ook van: ja, weet je… Je moet die gasten kunnen raken als trainer en ook als assistent.”

Vraagtekens over Ajax-opstelling

Volgens de oud-Ajacied klopte er ook niet veel van de opstelling van de Amsterdammers. “Ze speelden 4-2-4, want Akpom speelde gewoon naast Brobbey. Dan kom je toch al een man te kort op het middenveld? Dan word je overlopen. PEC Zwolle heeft best wel leuke spelers op het middenveld en dan gaat het verkeerd.”

Kieft is het echter niet helemaal eens met Van der Meijde en stelt dat het niet aan de afwezigheid van Van ‘t Schip kan liggen. “Ik geloof dat niet. Je gaat langzaam omhoog en als ze hadden gewonnen, dan hadden ze er heel comfortabel voor gestaan voor de derde plek.”

Is Sutalo een miskoop?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, die heeft nog tijd nodig
678+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie