Veerkrachtig PSV herrijst uit as in Sevilla: prachtige zege na 2-0 achterstand

Foto: Veerkrachtig PSV herrijst uit as in Sevilla: prachtige zege na 2-0 achterstand

PSV heeft in Sevilla een cruciale overwinning geboekt in de Champions League. Daar was een enorme comeback voor nodig, na een 2-0 achterstand. Na de rode kaart van Lucas Ocampos kregen de Eindhovenaren de geest en zegevierde nog met 2-3.

PSV leek dood en begraven maar wint alsnog

Voorafgaand aan het belangrijke treffen met Sevilla was de stemming opperbest bij PSV. In de Eredivisie blijft het maar winnen: ook de op papier lastige horde tegen FC Twente (0-30) werd vrij eenvoudig genomen. Daarnaast verkeren de Andalusïers in een crisis, waarin het nauwelijks weet te winnen. Ook de nieuwe trainer Diego Alonso staat alweer onder druk. Hij hoopte op de ommekeer tegen PSV en stelde een zeer ervaren ploeg op: het bleek zelfs de oudste basiself ooit in de Champions League. De Eindhovenaren traden met de gebruikelijke elf namen aan, al was de terugslag van de net teruggekeerde Noa Lang wel een aderlating.

Sevilla komt op voorsprong

In het eerste gedeelte van de wedstrijd golfde het spel behoorlijk op en neer. De grootste kans was voor Youssef En-Nesyri, de Marokkaanse spits stuitte echter op Walter Benítez. Even later, in de 24ste minuut, moest de Argentijnse goalie alsnog vissen. Een indraaiende vrije trap van Ivan Rakitic zeilde over Luuk de Jong en André Ramalho heen. Zij hadden oog voor een aantal tegenstanders, maar letten niet op Sergio Ramos. De ervaren verdediger dook ineens op voor de goal en kon van dichtbij intikken: 1-0.

Daarna liep PSV tegen nog een teleurstelling aan: Hirving Lozano ging nauwelijks door op Lucas Ocampos, maar de oud-Ajacied ging wel overdreven naar de grond. De Mexicaanse ontving echter geel en mist daardoor de laatste wedstrijd tegen Arsenal. Ondertussen werd de Eredivisie-koploper behoorlijk overrompeld. Djibril Sow tekende voor de 2-0, maar de Zwitserse middenvelder had eerder in de aanval de bal al met de hand getoucheerd.

Niet veel later kwam En-Nesyri met een kopbal op de proppen, zijn harde inzet spatte echter uiteen op de lat. Daar tegenover stond een gemiste kans van Lozano, maar men mocht toch concluderen dat de ploeg van Peter Bosz aardig weg kwam in die fase. Het was duidelijk niet de wedstrijd van Lozano: hij raakte ook nog eens geblesseerd aan zijn hamstring. Hij moest zich net voor de pauze laten vervangen door Yorbe Vertessen.

Alsnog de 2-0

De tweede helft was pas twee minuten onderweg en het thuispubliek kon opnieuw juichen. Marcos Acuña stuurde En-Nesyri weg, die oog in oog met Walter Benítez kwam. De Marokkaanse spits hield even in, en schepte de bal vervolgens knap over de uitgekomen doelman: 2-0.

Rode kaart zet wedstrijd op z’n kop

Bosz greep in en bracht Malik Tillman en Ismael Saibari voor Ramalho en Guus Til. PSV leek dood en begraven, maar een belangrijk moment zou de wedstrijd helemaal op zijn kop zetten. Ocampos bleef maar irriteren en kreeg nu zelf de gele prent. Vier minuten later moest de Zuid-Amerikaan zelfs het veld verlaten na zijn tweede kaart door een overtreding op Vertessen. Kort daarop drukte Saibari op prachtige wijze zijn stempel. Een voorzet van Sergiño Dest volleerde de Marokkaanse middenvelder met een prachtige beweging in de kruising: 1-2.

Daar is ook de 2-2

PSV geloofde er weer in en terecht. Saibari was al snel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. De Brabanders bleven stormen, de beloning kwam in de 82ste minuut. De gevaarlijke inzet was er van Vertessen, uiteindelijk gaf de in Nederland geboren Nemanja Gudelj het laatste zetje waardoor het een eigen doelpunt weg. PSV maakte zo de 2-2 en ging meteen op jacht naar meer.

2-3 in blessuretijd!

Sevilla hield het nog tien minuten vol, maar in de blessuretijd capituleerde het alsnog. Vertessen kreeg veel ruimte aan de linkerkant en kon opstomen. De Belg kwam met een afgemeten voorzet op invaller Ricardo Pepi, die kopte de bal prima in de bovenhoek. WOW, PSV won zo alsnog!

De 2-3 werd over de streep getrokken en zo is de revival compleet. De ploeg gaat zo naar 8 punten en zet een reuzenstap naar de volgende ronde. Straks speelt concurrent RC Lens op bezoek bij koploper Arsenal.

Scoreverloop: 1-0 (24′) S.Ramos, 2-0 (47′) Y.En-Nesyri, 2-1 (68′) I.Saibari, 2-2 (81′) N.Gudelj

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie