Veerkracht bij Brobbey: “Het viel tegen”

Foto: Veerkracht bij Brobbey: “Het viel tegen”

Brian Brobbey mist dit seizoen behoorlijk veel kansen en krijgt daar flinke kritiek op. Brian Tevreden, die de spits in het verleden begeleidde, heeft er echter het volste vertrouwen in dat Brobbey zich gaat revancheren.

Grote potentie van Brobbey

Het afronden van de aanvaller is dit seizoen bepaald niet om over naar huis te schrijven. In de eerste 11 wedstrijden in de Nederlandse competitie kwam Brobbey tot slechts 4 doelpunten en 3 assists, terwijl de centrumspits in de poulefase van de Europa League in 5 speelronden 3 treffers op zijn naam zette.

Zowel analist Marco van Basten als bondscoach Ronald Koeman was dan ook ontevreden over de onrust die Brobbey de laatste wedstrijden voor de keeper toonde. Zij vroegen zich openlijk af of hij het enigszins in zich had zitten om als afmaker op te treden. Tevreden denkt dat Brobbey slechts tijd nodig heeft, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

“Ik vond hem in mijn tijd een speler met gigantische potentie. Hij was snel en sterk en ja, ook een killer”, herinnert Tevreden zich. “En hij was echt wel eager. Dat was het mooie aan Brian. Je kunt zijn gezicht niet zo goed lezen. Maar als hij even geen goals maakte, was hij pissed en bleef zijn gezicht strak. Als hij ze wel maakte, kwam de smile tevoorschijn.”

Veel vertrouwen bij Tevreden

Tevreden ziet dat Brobbey het lastig heeft. “”Het viel even een beetje tegen, ja. Dan gaan mensen twijfelen. Kan-ie het wel? Bij spitsen zijn het vaak ook fases. Nu valt het even tegen, maar dat betekent niet dat hij er niks meer van kan. Straks heeft hij weer wat meer geluk en vliegen ze er een tijdje allemaal in”, stelt Tevreden. “Het is een geweldige jongen. Ik kan geen slecht woord over hem zeggen.”

Gaat Brobbey bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie