Van Wonderen maakt na PSV-uit pijnlijke constatering

Foto: Van Wonderen maakt na PSV-uit pijnlijke constatering

Sc Heerenveen had donderdagavond op bezoek bij PSV weinig in te brengen. De Friezen verloren met 2-0 en gingen vrijwel kansloos naar huis. Dat verbaast Kees van Wonderen allerminst, zo vertelt hij bij ESPN.

Overtuigende zege van PSV

Van Wonderen deed er voorafgaand aan het duel alles aan om sc Heerenveen kansrijk te maken, maar al vroeg in het duel werd duidelijk dat PSV de wedstrijd zou domineren. Hoewel de ploeg van Peter Bosz niet bepaald in beste doen was, lukte het de bezoekers niet om tegen de koploper van de Eredivisie een vuist te maken.

Realisme overheerst bij Van Wonderen

In de eerste helft zorgde Guus Til voor een voorsprong voor PSV, waarna de gastheer na rust vrolijk doorging en tien minuten voor tijd via Ricardo Pepi de 2-0 eindstand op het scorebord neerzette. Van Wonderen is teleurgesteld in het resultaat, maar keek realistisch naar de situatie. Volgens hem is het namelijk bijna onmogelijk om iets neer te zetten.

“We hebben het over een budget van honderd miljoen tegenover een stuk minder dan dat. We kunnen ons blijven verbazen als we naar Eindhoven gaan en we verwachten dat we hier eventjes tot het einde meedoen. Ik denk dat we het al heel knap hebben gedaan. Je probeert je huid gewoon zo duur mogelijk te verkopen”, zo laat hij voor de camera weten.

“Je hebt alleen een kans als zij het niet voor elkaar hebben. Als zij het niet goed doen. Dat heb je eerder gezien, bijvoorbeeld bij Ajax een aantal jaar geleden. Als je daarnaartoe ging, wist je al: dat wordt tegenhouden. Op het moment dat dat soort teams het niet voor elkaar hebben, kwalitatief gezien of qua samenwerking, dan heb je een kansje. Op basis van strijdlust en een plan.”

Behaalt sc Heerenveen Europees voetbal?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie