Van Wonderen ‘beetje verrast’ door Van Persie-nieuws

Foto: Van Wonderen ‘beetje verrast’ door Van Persie-nieuws

Kees van Wonderen is verrast door het nieuws dat Robin van Persie hem mogelijk opvolgt als hoofdtrainer van sc Heerenveen. Hij gunt zijn oud-teamgenoot deze potentiële kans, maar komt ook meteen met een waarschuwing.

Heerenveen toont interesse voor Van Persie

“Ik weet er zelf niets van”, reageert Van Wonderen vrijdag tegenover de Leeuwarder Courant. “Ik bemoei me er ook niet mee. Dat is niet aan mij. Ik was wel een beetje verrast toen ik las dat Robin kandidaat is om mij op te volgen. Maar ik dacht ook: als hij dat wil, dan is dit een mooie stap voor hem.”

Van Wonderen en Van Persie hebben al vele jaren geen contact meer. Hij is wel nieuwsgierig naar de trainerskwaliteiten van de voormalig Oranje-ster. “Heerenveen is echter geen club waarbij je als beginnende trainer alle tijd krijgt om stappen te maken. Je moet wel leveren, want anders krijg je het voor je kiezen. Mensen laten hier duidelijk weten of ze ergens wel of niet blij van worden.”

Hoge verwachtingen

“Mensen hebben verwachtingen van Heerenveen”, vervolgt Van Wonderen. “Maar ik vind niet dat deze onredelijk zijn, hoor. Het gros van de mensen vindt niet dat wij in de top 5 moeten eindigen. Misschien hebben ze wel die hoop, omdat Heerenveen vroeger vaak Europees voetbal speelde. Maar over het algemeen vind ik dat de supporters van deze club met een realistische blik naar voetbal kijken.”

Van Wonderen benadrukt dat lijfsbehoud bij een club als Heerenveen geen zekerheidje meer is. “Heerenveen is inmiddels in een situatie beland dat de club echt moet opletten. We hebben dit seizoen, maar ook voordat ik bij deze club kwam, over een heel dun lijntje gelopen. Dat heb ik ook gezegd tegen Ferry de Haan (algemeen directeur, red.).”

Is Van Persie de juiste man voor Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
610+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie