Van ‘t Schip verklaart Ajax-formatie tegen Bodø/Glimt

Foto: Van ‘t Schip verklaart Ajax-formatie tegen Bodø/Glimt

John van ‘t Schip heeft tegen FK Bodø/Glimt een aantal wijzigingen aan zijn basisteam aangebracht. Het betekent dat onder meer Chuba Akpom en Devyne Rensch tussen de eerste elf spelers staan.

Johan van ‘t Schip reageert op Ajax-opstelling tegen Bodø/Glimt

Donderdagavond maakt Ajax zijn debuut in de Conference League. Waar tegenstander FK Bodø/Glimt in Europa geen grote clubnaam heeft, vallen de Noren zeker niet te onderschatten. Dat weet ook Van ‘t Schip, die zijn team op scherp heeft gezet. Ondanks het cruciale duel heeft hij besloten voor een aantal verschuivingen te kiezen.

Rensch keert terug in de verdediging en zal, anders dan verwacht, centraal samen met Josip Sutalo komen te spelen. Het betekent dat Jorrel Hato als linkervleugelverdediger staat opgesteld. Van ‘t Schip verwacht dat zijn talentvolle kracht een goede wedstrijd op de mat gaat brengen. “Hato kan vanaf die linkerkant inderdaad goed spelen”, zo is de oefenmeester overtuigd tegenover ESPN.

Akpom brengt Hlynsson naar linksbuitenpositie

Een andere wijziging brengt Van ‘t Schip aan met Akpom. Door de blessure van Steven Bergwijn kreeg zondag nog Carlos Forbs de kans, maar ditmaal staat de Brit in het basisteam. Akpom zal als aanvallende middenvelder aan de aftrap verschijnen, terwijl Kristian Hlynsson als linksbuiten gaat beginnen.

“Kristian zal daar veel terechtkomen, want dat deed hij ook goed. Hij is een speler die op meerdere posities kan spelen en slim in die ruimtes beweegt, dus die zal daar veel staan.” Van ‘t Schip hoopt met zijn formatie een goede uitgangspositie te creëren, al weet hij dat daar veel voor nodig is. “Wij moeten zeer scherp zijn.”

Is het inzetten van Akpom begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie