‘Van ‘t Schip rekent af met Ajacied: teruggezet’

Foto: ‘Van ‘t Schip rekent af met Ajacied: teruggezet’

Ajax maakt vanavond zijn wedstrijd tegen RKC Waalwijk af (die paar minuten die beide ploegen nog moeten spelen), maar kan niet beschikken over Steven Bergwijn. Dat betekent dat er een andere aanvoerder aangewezen moet worden en daar is iets ‘geks’ mee aan de hand.

Steven Berghuis geen tweede aanvoerder meer bij Ajax?

Want… Steven Berghuis is toch de tweede captain van de Amsterdammers? Én hij staat sowieso op het veld tegen RKC. Maar in gesprek met Ajax TV lijkt oefenmeester John van ‘t Schip te impliceren dat hij het sowieso niet wordt, maar dat hij tussen Josip Sutalo en Jorrel Hato kiest: “Sutalo is het geweest, Hato heeft ‘m gedragen. Het zal dus wel tussen een van die twee gaan.”

‘Hij is de weg kwijt’

Heeft Berghuis misschien straf wegens zijn rode kaart tegen Olympique Marseille? Willem van Hanegem schreef eerder in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Aan Berghuis kan je best eens vragen of hij de weg kwijt is als hij zelf zijn tackle op Correa van Marseille niet eens een gele kaart vond. In Amsterdam zeiden ze ook: het was pas zijn eerste rode kaart. Nou en? Ajax-spelers krijgen, zeker in de Eredivisie, zelden rood. Hij ontsnapte zonder te overdrijven misschien wel tien keer aan een rode kaart in zijn Ajax-tijd.”

Johan Derksen voegde daar bij Vandaag Inside aan toe: “Het is een recidivist. Hij heeft zoiets geks twee keer per seizoen. Dan slaat hij op tilt en als hij op tilt slaat dan is hij ontoerekeningsvatbaar. Ik zie ook aan zijn hoofd dat hij het vreselijk vindt dat hij nu met wat mindere voetballers moet gaan spelen. Hij loopt vaak met zijn hoofd te schudden over het niveau.”

Opmerkelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
9865+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie