Van ‘t Schip legt uit waarom hij Taylor er naast zet

Foto: Van ‘t Schip legt uit waarom hij Taylor er naast zet

John van ‘t Schip heeft tekst en uitleg gegeven over de knopen die hij moest doorhakken in de opstelling voor de return tegen Bodø/Glimt. De trainer ging met name in op het middenveld, waar hij leider Jordan Henderson mist. Branco van den Boomen maakt zijn rentree in de basis, terwijl Kenneth Taylor er buiten valt.

Van ‘t Schip zet Taylor op de bank bij Ajax tegen Bodø/Glimt

Vlak voor het duel in Noorwegen werd Van ‘t Schip voor de camera van ESPN gevraagd naar Henderson. De Engelse middenvelder was al een twijfelgeval richting het beslissende treffen. “Ik denk dat hij gister al heel voorzichtig deed, hij heeft gewoon te veel last. Niet zo zeer met het lopen, dat ging nog wel zei hij, maar met name het passen. Het is zijn lies. Dat werd al vrij snel dat het weer ging opspelen dus dan moet je geen risico nemen.”

Van den Boomen keerde na zijn blessure nu juist weer terug in het elftal. Waarom staat hij in de basis? “Omdat hij heeft laten zien wat dat hij extra’s toevoegt, en hij moet ook aan voetballen toe gaan komen. Dus dit is een moment voor hem om te spelen, we kijken hoe ver hij komt”, aldus de oefenmeester, die voor de wedstrijd al liet weten dat de Brabander de negentig minuten niet kan vol maken.

Uitleg overTaylor

De zwaar bekritiseerde Taylor moet voor het eerst pas op de plaats maken bij Van ‘t Schip. “Omdat we ook wat meer met twee ‘zessen’ spelen. Kenneth heeft ook wel een beetje als een zes gespeeld, maar is toch ook meer een tien. Daarin hebben we dus een keuze gemaakt tussen Kristian (Hlynsson, red.) en Kenneth.”

Tot slot vertelt Van ‘t Schip hoe Ajax probeert te spelen op de middenlinie. “Onder andere dat je probeert het middenveld wat compacter bij elkaar te houden. En hun ook wat meer de bal geeft. Ze waren heel sterk in de omschakeling, dat willen we voorkomen door zeg maar op het middenveld twee controleurs te hebben. En hopelijk als wij dan de bal hebben dat we ook sneller naar voren toe kunnen met Forbs en Brobbey.”

Logische aanpassingen in de opstelling?

  • Zeker
  • Vind ik niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie