Van ‘t Schip legt uit waarom Gaaei al na 36 minuten werd gewisseld

Foto: Van ‘t Schip legt uit waarom Gaaei al na 36 minuten werd gewisseld

Ajax verloor zondagmiddag met 2-0 bij AZ. Al na 36 minuten spelen haalde trainer John van ‘t Schip zijn rechtsback Anton Gaaei naar de kant; eerder overkwam de Deen dat ook al tegen Feyenoord.

Van ‘t Schip over Anton Gaaei: ‘Lullig voor hem, want hij viel goed in in Noorwegen’

Bij de openingstreffer van AZ ging Gaaei in de fout met slordig balverlies, Ahmetcan Kaplan verving hem. “Op dat moment voel je gewoon dat er iets anders nodig is. Anton begon minder aan de wedstrijd. Hij verloor later natuurlijk die bal, maar daarvoor was hij hem ook al twee of drie keer kwijt. Dan gaat het in zijn hoofd zitten”, legt Van ‘t Schip uit bij ESPN.

“Je kan wel wachten, maar zoals het op dat moment ging, had er nog een bal tussendoor kunnen glippen die weer fataal is. Dat risico wilden we niet nemen. En ja, het is heel lullig voor hem, want hij viel goed in in Noorwegen. We hadden ook het idee dat hij in dit systeem beter tot zijn recht zou komen. Helaas pakte het anders uit.”

Van ‘t Schip: ‘Kaplan kan zeker een versterking zijn voor de verdediging’

Over vervanger Kaplan was Van ‘t Schip tevreden. “Hij deed het erg goed. We hebben gezien dat hij een speler is die na een zware blessure en een aantal wedstrijden bij Jong Ajax toch een heel goede speler is. Hij kan zeker een versterking zijn voor onze verdediging.”

De coach zag nog meer aanknopingspunten. “Na een wat moeizame start met een snelle 1-0 vond ik dat we meer in het spel kwamen. AZ was gewoon effectief met de kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we beter aan voetballen toe. Ook in de tweede helft hadden we er nog grip op, zonder dat we heel gevaarlijk werden. De jongens hebben alles gegeven en geknokt, maar het was niet voldoende.”

Terecht dat Gaaei geslachtofferd werd

  • Eens
  • Oneens
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie