‘Van ‘t Schip gooit Ajacieden uit basis’

Foto: ‘Van ‘t Schip gooit Ajacieden uit basis’

Ajax neemt het vanavond op tegen PSV en zal dat doen met Josip Sutalo in het hart van de verdediging, meldt het Algemeen Dagblad. Dat betekent meteen dat Ar’jany Martha zijn basisplekje kwijt is. De jongeling begon tegen Heracles Almelo als linksback. Ook Benjamin Tahirovic begint vermoedelijk niet.

Verwachte opstelling Ajax tegen PSV

Omdat Sutalo in het centrum staat, moet er hier en daar dus geschoven worden. De verwachting van het AD is dat Devyne Rensch dit keer als linksback begint, wat opvallend is, omdat hij op rechts beter uit de voeten kan. Toch heeft oefenmeester John van ‘t Schip dus een voorkeur voor Rensch boven iemand als Borna Sosa, die helemaal uit beeld verdwenen lijkt te zijn.

Op het middenveld begint aanwinst Jordan Henderson waarschijnlijk in de basisopstelling, wat weer slecht nieuws is voor Tahirovic. De middenvelder die in de voorbije zomer overkwam van AS Roma was voorheen vaste prik in het elftal van Van ‘t Schip, maar dat is met de komst van de bovengenoemde Engelse routinier vermoedelijk verleden tijd.

Menselijke maat

De eerste seizoenshelft van Ajax verliep dramatisch, maar inmiddels hangt de vlag er in Amsterdam anders bij. Of zoals het AD de situatie schetst: “De verschillen buiten het veld zitten veel meer in de menselijke maat. Bijna alle spelers uit het elftal aan buitenlandse aankopen stelden de voorbije maanden de zorg van Van ‘t Schip te hebben gemist bij Maurice Steijn. Het is niet zo dat de Hagenaar totaal niet communiceerde met nieuwelingen, voor wie hij liever anderen zag komen. Maar als dat al gebeurde, was het vooral zakelijk. Van ‘t Schip voert de gesprekken vaker, langer en daardoor dieper ook.”

Verwachte opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Rensch; Henderson, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey en Bergwijn.

Maakt Ajax kans?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
4990+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie