Van ‘t Schip blundert bij Ajax: “Verbijsterend”

Foto: Van ‘t Schip blundert bij Ajax: “Verbijsterend”

Ajax-trainer John van ‘t Schip heeft een blunder begaan in de Conference League-return tegen Aston Villa (4-0 nederlaag). Volgens Mike Mike Verweij en Valentijn Driessen had Sivert Mannsverk gewisseld moeten worden.

Van ‘t Schip treft blaam voor rood Mannsverk

Mannsverk pakte donderdagavond in Birmingham bij een 2-0 achterstand een tweede gele kaart. Volgens Verweij had de middenvelder toen al niet meer op het veld moeten staan. “Verbijsterend”, stelt de journalist in de voetbalpodcast Kick-Off. “Dat is niet om mijn gelijk te halen. Miel Brinkhuis (persvoorlichter Ajax, red.) zat een rij achter me, dus ik riep na een kwartier al dat hij Mannsverk eraf moest halen omdat hij anders rood zou krijgen.”

“Nu hoeft de hoofd communicatie niet naar mij te luisteren, maar had Van ’t Schip dat maar gezien. Dat vond ik wel een gigantische fout. Ook dan had Ajax waarschijnlijk verloren, maar dan was die vernedering niet zo groot geweest als nu”, aldus Verweij. “In zo’n wedstrijd komt hij een beetje onder druk te staan en hij heeft dan 220 volt op zijn benen. Hij deed werkelijk waar niets goed.”

Driessen is evenmin enthousiast over Mannsverk. “Maurice Steijn deed het beter dan Van ’t Schip. Die haalde hem er heel snel, in de rust, van af tegen FC Twente. Toen zakte hij ook verschrikkelijk door het ijs. Laatst speelde Mannsverk twee ballen goed breed plus drie ballen naar zijn keeper en dan ben je bij Ajax ineens weer het mannetje. De ontbrekende schakel op het middenveld samen met Jordan Henderson”, aldus de chef voetbal van de krant.

Is Mannsverk goed genoeg voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie