Van ‘t Schip benadrukt importantie van Berghuis bij Ajax

Foto: Van ‘t Schip benadrukt importantie van Berghuis bij Ajax

Steven Berghuis is op tijd fit voor de return van Ajax tegen Bodö/Glimt. En daar is trainer John van ‘t Schip maar wat blij mee. Hij zag zijn ploeg veel kwaliteiten inleveren zonder Berghuis en Steven Bergwijn.

Berghuis keert terug bij Ajax voor return tegen Bodö/Glimt

Bergwijn is al langer afwezig bij Ajax, terwijl zijn collega-aanvaller het thuisduel met NEC moest missen. “Het is een groot verschil als je met Berghuis of Bergwijn kan spelen. Het zijn twee belangrijke en ervaren spelers in de voorhoede. Nu had je twee jongens daar staan, die het of nog niet gewend waren of heel jong zijn”, zei Van ‘t Schip woensdag op de vooruitblikkend persconferentie in Noorwegen.

“Het scheelt dat hij er weer bij is”

Van ‘t Schip vindt Berghuis cruciaal in het spel van Ajax. “Steven is een belangrijke speler voor ons, ook de aanvoerder. Ik ben blij dat hij weer terug is. Hij heeft goed kunnen trainen de afgelopen dagen, zondag redde hij net niet. Nu is hij er wel weer bij en dat scheelt. Hij heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij een groot aandeel heeft in het aanvallende gedeelte. Ook met het maken van goals zelf. Hij is geen twijfelgeval meer voor morgen”, benadrukte de oefenmeester.

Van ‘t Schip haalde rond het treffen met NEC hard uit naar zijn ploeg. Volgens de trainer heeft deze selectie niet de kwaliteit die men gewend is van Ajax. “Jij noemt het fel, dat is maar hoe je het wilt uitleggen. Ik denk dat het wel meeviel. We weten dat we ergens naartoe willen, maar daar nog niet zijn. Als Ajax wil je altijd gaan voor de eerste plek, maar dit jaar blijkt dat niet het geval. Dat heeft zijn redenen.”

Is Berghuis echt zo belangrijk voor Ajax?

  • Ja, natuurlijk!
  • Vind het wel mee vallen
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie