Van Nistelrooy: “Weet niet wat daar precies mis mee is”

Foto: Van Nistelrooy: “Weet niet wat daar precies mis mee is”

Ruud van Nistelrooy heeft opnieuw een topwedstrijd met PSV gewonnen. Zondag werd het bezoek aan Ajax afgesloten met een 1-2 overwinning en daarmee gaan de Eindhovenaren aan kop in de Eredivisie.

“We maakten een goede 0-1, omdat we voetbalden. Dat moet je doen hier”, oordeelde Van Nistelrooy tegenover de camera van ESPN. “Daar kwamen we op een gegeven moment niet meer aan toe en dan wordt het een soort rugbywedstrijd. Daarin moeten we overleven en dat doen we.”

Van Nistelrooy vond PSV in grote delen van de wedstrijd dreigender dan Ajax. “Ik vond ons vast en verzorgd spelen. Verzorgder dan dat het was. We konden de bal langer vasthouden, van kant wisselen. Obispo en Ramalho konden met het indribbelen de lijn naar Luuk open krijgen. Dat was goed, dan kom je in de wedstrijd. Dan weet je dat we altijd kunnen scoren. Die tegendoelpunten zijn flink naar beneden gedrongen.”

Van Nistelrooy wijst ook naar de rol van Luuk de Jong. “Hij heeft scorend vermogen, is een aanspeelpunt, maar ook een rustpunt. Letterlijk, voor dit team. Even weten wanneer je moet terugzakken, wanneer je hoog druk moet zeggen. Daarin neemt hij de ploeg op sleeptouw. Dat is extra kwaliteit, maar dat hebben we meer. Van Ginkel en Waterman zijn jongens die niet veel spelen, maar hun invloed in de groep is groot.”

Opstootjes

De PSV-trainer wilde weinig kwijt over de vele opstootjes in Amsterdam. “We vieren de overwinning hier. Ik weet niet wat daar precies mis mee is, maar dat moet je niet recht voor iemands gezicht doen. Dat moet je met elkaar doen. Dat van Ramalho was mijns inziens niet bedoeld als provocatie. De emoties liepen hoog op en helaas waren er geen uitsupporters waarmee we het konden vieren. Dat was een groot gemis. Er werd wat getrokken en geduwd, maar daarna gingen we lekker naar binnen. Dan vieren we het in de kleedkamer wel.”

Gaat PSV de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie