Van Nistelrooij kijkt niet naar concurrenten

Foto: Van Nistelrooij kijkt niet naar concurrenten

Met nog negen Eredivisie-wedstrijden voor de boeg en zes punten achterstand op koploper Feyenoord, heeft PSV de titelaspiraties uiteraard nog niet uit het hoofd gezet. Vooral ook omdat de gehele top vijf – exclusief PSV – het tegen elkaar opneemt dit weekend. Zo staat De Klassieker gepland op zondag 14.30 uur en moet de andere concurrent uit Alkmaar, AZ dus, zondagavond naar Enschede toe. 

Goede reeks PSV

Het is een tot nu toe wisselvallig seizoen voor de Eindhovenaren. Aan het begin van het seizoen werd PSV, mede door het aantrekken van Xavi Simons en Luuk de Jong, genoemd als misschien wel dé titelkandidaat voor het huidige Eredivisie-jaar. Maar met de verkoop van sterspeler Cody Gakpo en toptalent Noni Madueke leverde de huidige nummer vier van de competitie een hoop creativiteit in, waardoor het na de winterstop een terugslag kreeg. Maar intussen, na vijf overwinningen op een rij, lijkt PSV het goede gevoel eindelijk weer gevonden te hebben. 

Hoewel PSV dit weekend een inhaalslag kan maken op de ranglijst, wil trainer Ruud van Nistelrooij het vooral hebben over zijn eigen ploeg: “Wij moeten ons werk doen en zorgen dat we niet de ezel zijn die zich twee keer aan dezelfde steen stoot”, vertelt de coach op de persconferentie van vrijdagmiddag, waarmee hij aangeeft dat zijn ploeg vanaf het eerste moment scherp moet zij

Ziekenboeg

Ook geeft Van Nistelrooij op de persconferentie nieuwe updates over de ziekenboeg van PSV: “Luuk de Jong gaat vandaag weer volledig meetrainen. Hazard en Sávio zullen volgende week in een oefenwedstrijd weer instromen, verwachten we. Zij doen al delen van de groepstraining mee.” Ook komt de Braziliaan Mauro Júnior nog ter sprake: “Hij is inmiddels geopereerd en werkt het eerste deel van zijn revalidatie in Brazilië af. Of hij dit seizoen nog in actie komt, is nog niet te zeggen.”

Slimme instelling?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie