Van Hooijdonk voorspelt positiewissel Ajax-beul

Foto: Van Hooijdonk voorspelt positiewissel Ajax-beul

Pierre van Hooijdonk is van mening dat Ruben van Bommel nog niet op zijn beste positie speelt. De aanvaller van AZ begon tegen Ajax als linksbuiten en werd de grote uitblinker aan de kant van de Alkmaarders. Van Bommel scoorde beide treffers in de 2-0 overwinning van AZ op Ajax.

Van Hooijdonk opteert spitspositie voor Van Bommel

Van Hooijdonk is onder de indruk van Van Bommel en vertelt aan tafel bij Studio Voetbal dat hij denkt dat de aanvaller op een andere positie zal eindigen dan die van linksbuiten. “Het is gewoon een ontzettend goede speler. Ik denk dat hij zal eindigen als centrumspits.” Daarop vraagt presentator Sjoerd van Ramshorst zich af waarom Van Hooijdonk dat denkt. “Hij beheerst alles: hij is snel, hij heeft finesse in zijn afwerking… Ik heb hem vorig jaar bij MVV in de Keuken Kampioen Divisie ook veel goals zien maken, daar zaten lobjes bij, stiftjes, pegels, kopballen… Hij beheerst eigenlijk alles.”

Daarnaast stelt Van Hooijdonk dat Van Bommel nog een grote toekomst voor zich heeft gezien zijn huidige leeftijd van twintig jaar. “Hij is nog hartstikke jong, zit nog in zijn ontwikkeling. Dat zal hij vanaf de linkerkant nog wel een tijdje blijven doen, maar ik denk dat hij op den duur naar het centrum zal verhuizen. Daar staat geen tijd voor, maar ik denk echt dat hij alles heeft om een hele moderne centrumspits te worden.”

Wat is de beste positie voor Van Bommel?

  • Linksbuiten
  • Spits
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie