Van Hanegem vindt nu al Farioli-ergernis: “Dat is prima, maar…”

Foto: Van Hanegem vindt nu al Farioli-ergernis: “Dat is prima, maar…”

Willem van Hanegem heeft zich gestoord aan de presentatie van de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli. Volgens De Kromme slaan de teksten van de Italiaan kant noch en wal en moet Farioli zijn woorden eerst maar eens omzetten in daden.

Van Hanegem stoort zich aan uitspraken Farioli

Van Hanegem had zich ook al gestoord aan het eerste persmoment van Van Persie, maar stelt in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Farioli het niet veel beter deed. “Daar kan onze Italiaanse vriend Francesco Farioli ook iets van hoor. Als je iets kritisch over de nieuwe trainer van Ajax zegt, schieten veel supporters van de club al in een kramp. Want het is daar zo slecht gegaan dat ze allemaal bidden dat deze man wel voor wat resultaten kan zorgen.”

Volgens Van Hanegem maakt het niet uit dat Farioli pas 35 jaar is. “Ook dan kun je een prima trainer zijn. Of hij dat ook is, gaan we zien. Maar dat de mensen nu al de polonaise inzetten omdat hij bij zijn vorige clubs vaak in het stadion bleef slapen, daar moet ik vooral om lachen. Zo van: kijk mij eens hard werken.”

De oud-international vindt het allemaal leuk en aardig dat Farioli bepaalden ideeën heeft, maar wil eerst wel eens zien hoe Ajax dit in de praktijk gaat uitvoeren. “Ja, hij wil opbouwen in zijn eigen strafschopgebied. En hij heeft een idee. Dat is prima, maar juich pas als dat ook echt te zien is. En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt.”

Verwacht jij dat Farioli Ajax aan het voetballen krijgt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie