Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Hanegem kraakt kritische noten over Van Persie: “Voor de bühne”

Foto: Van Hanegem kraakt kritische noten over Van Persie: “Voor de bühne”

Willem van Hanegem heeft zich gestoord aan het persoptreden van Robin van Persie bij sc Heerenveen. De oud-topspits is met ingang van het nieuwe seizoen de eindverantwoordelijke bij de Friezen, maar het eerste mediaoptreden van Van Persie deed De Kromme verbazen.

Van Hanegem laakt persoptreden Van Persie

“Als Feyenoord straks ook een nieuwe trainer heeft, hoop ik dat hij bij zijn presentatie niet heel bewust allemaal teksten de wereld in slingert die er als hapklare brokken in gaan bij de supporters. Want daar heb ik mijn portie wel van gehad, eerlijk gezegd”, begint Van Hanegem zijn relaas in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Robin van Persie bijvoorbeeld. Die ving zijn eerste karper in Friesland. En hij had vroeger een plaatje van de eerste schoenen van Abe Lenstra op zijn kamer hangen of zoiets”, waarmee Van Hanegem doelde op de eerste persconferentie van de oud-international bij zijn nieuwe club Heerenveen. “Nou, het is wat allemaal hè, Heerenveen komt er dus wel bovenop.”

Heerenveen tussenstop voor Van Persie

Van Persie gaf onder meer aan vooraf contact gezocht te hebben met voormalig Heerenveen-voorzitter Riemer van de Velde. “Die was namelijk niet zo enthousiast over zijn komst, maar nu zou hij dat wel zijn. Ik hoop niet omdat Van Persie een keer een karper uit een Fries meertje heeft gevist, want dat zou mij geen bal interesseren”, sneert Van Hanegem verder.

Van Hanegem verbaasde zich daarnaast over het gegeven dat Van Persie zich stoorde aan mensen die Heerenveen voor hem als tussenstop noemden. “Alsof hij nu serieus het idee heeft dat hij jarenlang in Heerenveen gaat werken. De mensen zijn toch niet gek? Hij zet een logische stap in zijn loopbaan als trainer. Daar is niets mis mee. Maar stop met al die teksten voor de bühne.”

Gaat Van Persie het redden bij Heerenveen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie