Van Hanegem maakt korte metten met Wieffer-kritiek

Foto: Van Hanegem maakt korte metten met Wieffer-kritiek

Willem van Hanegem kan niets met alle kritiek die los is gebarsten richting Mats Wieffer, die geen beste wedstrijd speelde namens Nederland tegen Schotland. In zijn column voor het Algemeen Dagblad neemt de oud-middenvelder hem in bescherming.

Van Hanegem: ‘Mats Wieffer leverde een bal in en het land was te klein’

“Als je als speler van Oranje dinsdagavond in Frankfurt een bal verkeerd raakt, kun je al uittekenen wat er gebeurt. Dan struikelen ze in Hilversum over elkaar om te gillen dat je niet mee gaat naar het EK in Duitsland. Mats Wieffer leverde een bal in tegen de Schotten en het land was te klein, die kon het toernooi komende zomer wel vergeten. Alsof Ronald Koeman met een rode pen op de bank zit en driftig namen wegstreept. Natuurlijk sneuvelen er straks behoorlijke spelers, Koeman mag er maar 23 meenemen naar Duitsland. Maar het is natuurlijk gekkigheid om drie maanden voor het toernooi één of twee zwakke momenten van een speler aan te grijpen om ze af te laten vallen”, opent Van Hanegem.

“Toen Wieffer bij Feyenoord doorbrak, las die jongen dat het maar tegen PEC was. Toen hij vervolgens ook tegen PSV en Ajax goed speelde, moest hij het maar eens in Europa laten zien. Toen hij dat ook gewoon deed tegen Sjachtar was dat een elftal van niks. Toen hij het tegen AS Roma liet zien, was het volgens de zogenaamde kenners nog maar de vraag of hij in het Oranje ook kon. Daar liet hij het ook zien, maar toen was Gibraltar geen maatstaf. Tegen Kroatië en Italië ging het ook goed, maar toen was Jerdy Schouten toch echt veel beter. Of Joey Veerman, die opvallend populair is bij enkele journalisten.”

Xavi Simons en Jeremie Frimpong

Van Hanegem besluit: “En nu hij inderdaad niet zijn beste wedstrijd speelde tegen de Schotten, moet hij maar afvallen. Als ik zelf nog zou spelen, zou mijn broek er vanaf zakken van al die politieke spelletjes. De Schotten bleken het prima voor elkaar te hebben. Ze zetten Oranje onder druk en dan moet je in de opbouw een oplossing voorgeschoteld krijgen. Dat gebeurde niet. Dat lag een beetje aan Wieffer, maar zeer zeker ook aan zijn ploeggenoten. Hij blinkt uit bij Feyenoord, Xavi Simons speelde laatst zelfs tegen Real Madrid voortreffelijk en Jeremie Frimpong is één van de allerbeste spelers in de Bundesliga. In Oranje lieten ze het niet zien en dan is de conclusie in dit land: vervangen en snel. Ik kan daar slecht tegen. Ze hebben allemaal kwaliteit, het kan niet dat ze in het weekeinde geweldig spelen en op vrijdag in Oranje niets voorstellen. Dat ligt zeker ook aan het elftal dat de spelers niet kan laten renderen.”

Wieffer in de basis op het EK

  • Doen
  • Niet doen
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:12
0+
Update: AZ-keepster Femke Liefting ontslagen uit ziekenhuis
18:02
988+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
17:48
387+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:29
167+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:10
12275+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
17:00
256+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
11+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
21+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
139+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
169+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
68+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
17+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
265+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
14:48
218+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
50+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
38+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
126+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
252+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
534+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
256+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie