Van Hanegem geeft Feyenoord transferadvies: “Raakt geen knikker meer”

Foto: Van Hanegem geeft Feyenoord transferadvies: “Raakt geen knikker meer”

 Willem van Hanegem levert stevige kritiek op Igor Paixão. De Kromme vertelt in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad, dat de buitenspeler veel te weinig levert voor zijn kwaliteiten. Feyenoord moet volgens Van Hanegem dan ook de transfermarkt op gaan om een nieuwe vleugelspeler aan te trekken.

Tegenvallende Paixão

Tegen FC Utrecht was de Braziliaan weer eens trefzeker, maar Van Hanegem laat in de podcast doorschemeren niet onder de indruk te zijn van de aanvaller. “Het is maar goed dat Paixão hem maakt, want anders hadden ze hem meteen weg moeten sturen. Die raakt echt geen knikker meer. En hij loopt maar duimpjes uit te delen. Dan denk ik: ga gewoon beter spelen.”

“Hij kan goed voetballen, maar moet veel minder voor de spiegel staan. Dat is veel beter”, vervolgt Van Hanegem, die zichzelf daarna corrigeerde en niet doelde op het eerder verschenen pikante filmpje van de Feyenoord-aanvaller. “Nee, dat bedoel ik niet. Hij moet niet voor de spiegel staan, maar in de spiegel kijken. Het verschil met vorig seizoen is wel héél groot. In het begin speelde hij goed, het is een goede speler, maar de laatste maanden heeft hij wel moeite met binnenschieten. En niet alleen hij.”

Feyenoord op zoek naar versterking

Feyenoord-watcher Mikos Gouka denkt wel te weten waarom Paixão minder presteert. “Hij mist Danilo. Die vertaalde alles voor hem. Hij heeft wel ook wel andere vrienden in de spelersgroep van Feyenoord, maar als Danilo er vorig seizoen niet was geweest, had Paixao al Nederlands gesproken. Dat wordt er gezegd.”

Volgens Van Hanegem moet Feyenoord dan ook de transfermarkt op. “Ik vind dat ze een goede buitenspeler moeten halen. Dat hoeft niet eens een speler te zijn die er zes passeert, maar het moet iemand zijn die slim is.” De oud-international stelt wel dat Feyenoord geen spelers moet huren. “Ik zou geen spelers huren, want die vinden alleen zichzelf belangrijk.”

Moet Feyenoord een nieuwe buitenspeler aantrekken?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1327+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie