Van Hanegem: “Dat puntje kan een belangrijk iets zijn voor Ajax”

Foto: Van Hanegem: “Dat puntje kan een belangrijk iets zijn voor Ajax”

Willem van Hanegem heeft aandachtig gekeken naar De Klassieker en constateerde na afloop van het duel dat Feyenoord zichzelf tekort heeft gedaan met het gelijke spel tegen Ajax. Volgens Van Hanegem heeft Feyenoord een uitgelezen kans laten liggen om Ajax echt pijn te doen.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem dat het resultaat voor Feyenoord teleurstellend is. “Ik snap wel dat de aanhang van Feyenoord erg teleurgesteld is in het resultaat van de Klassieker. Er was vooraf goede hoop dat Feyenoord zou winnen, dat had ook gekund, maar uiteindelijk pakt Ajax toch weer een punt. Dan denk je bijna: wanneer dan wel een keertje?”

Volgens De Kromme kan het aan het einde van de rit kostbaar puntverlies zijn voor Feyenoord. “Feyenoord moet zondag naar FC Twente en krijgt begin volgende maand PSV op bezoek en dan kan het gaatje straks opeens twee punten zijn, in plaats van de acht punten die het na de Klassieker hadden moeten zijn. En dat puntje kan een belangrijk iets zijn voor Ajax.”

Tegenvallende Danilo

Van Hanegem was daarnaast niet onder de indruk van Feyenoord-spits Danilo. “Die Danilo zal als hij op zondagavond thuis neerploft op de bank toch weleens denken: wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Hij rent maar op volle snelheid tussen die centrale verdedigers en de keeper heen en weer, om ze onder druk te zetten. En te vaak moet hij dat ook nog alleen doen. In balbezit komt hij vervolgens nauwelijks in het stuk voor.”

Wel was Van Hanegem wel te spreken over een drietal Feyenoorders. “Bij Feyenoord vielen Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman op. De laatste vrat eerst die kleine Portugees Conceiçao op en later Dusan Tadic. Wieffer speelde Berghuis uit de wedstrijd. Wieffer gaat er niet meer uit, zo makkelijk speelt die gozer. Als Quinten Timber weer helemaal fit is, zou ik die straks als diepste middenvelder opstellen en dan Szymanski eruit.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 18:42.

Denk jij dat Feyenoord kampioen wordt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie