‘Van Gaal wijst Oranje-vervanger aan’

Foto: ‘Van Gaal wijst Oranje-vervanger aan’

Louis van Gaal kreeg maandag te maken met een afmelding van Ajax-aanvaller Steven Berghuis. De rechtsbuitenpositie blijft daardoor een pijnpunt, maar zijn vervanger lijkt al bekend.

Oranje-watcher Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad laat weten: “Van Gaal rekent Noa Lang tot de linksbuitens, dus niet voor rechts. Voor de rest zijn er geen spelers die daar van nature graag spelen. Alleen zei hij op z’n Van Gaals dat Donyell Malen vanochtend het trainingskamp was binnengekomen met ‘ik ben er klaar voor, dus zet mij maar rechtsbuiten’.”

Wijffels heeft de indruk dat Van Gaal de aanvaller van Borussia Dortmund gaat opstellen tegen Montenegro in de WK-kwalificatiefase. “Malen is de belangrijkste kandidaat, met eventueel Steven Bergwijn als alternatief. Maar die zit niet in een periode bij Tottenham Hotspur dat je dat meteen met veel vertrouwen gaat doen, dus ik gok op Malen.

Linksbuiten

Naar verwachting blijft de Oranje-basis in grote lijnen intact ten opzichte van de 6-0 zege op Gibraltar. Noa Lang zou opnieuw als linksbuiten kunnen spelen, maar ook Arnaut Danjuma is een serieuze optie na zijn sterke invalbeurt. Wel is het nog de vraag of de Villarreal-aanvaller op tijd weer fit is, nadat hij afgelopen weekend nog uitviel wegens knieklachten.

Van Gaal sloot een meevaller niet uit. Berghuis zou later deze interlandperiode alsnog kunnen aanhaken.

Maakt Oranje minimaal drie goals tegen Montenegro? Win 2.37 keer in je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met deze keuze?

  • Ja
  • Nee
187+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie