Van der Vaart schrikt: “Bijna amateurniveau, dat is wel ernstig”

Foto: Van der Vaart schrikt: “Bijna amateurniveau, dat is wel ernstig”

Rafael van der Vaart zag Ajax zaterdag met 5-0 winnen van Vitesse, maar volgens de voetbalanalist moet daar niet veel waarde aan gehecht worden. De oud-international kreeg de opdracht om Vitesse nauwlettend te volgen, maar zegt zich rot te zijn geschrokken van het niveau van de Arnhemmers. Van der Vaart vreest dan ook het ergste voor Vitesse.

Kansloos Vitesse

Vitesse is de hekkensluiter in de Eredivisie en zag recentelijk Philip Cocu opstappen. De oefenmeester is ondertussen opgevolgd door Edward Sturing, die de Arnhemmers uit de degradatiezone moet zien te loodsen. Tegen Ajax kon in ieder geval de eerste stap nog niet gezet worden, want in de Johan Cruijff ArenA werd een kansloze 5-0 nederlaag geleden.

Van de Vaart kreeg de opdracht om Vitesse te volgen, maar bij Studio Voetbal liet de voetbalanalist doorschemeren die opdracht liever niet gehad te hebben. “Jullie hadden me de leukste opdracht gegeven. Ga Vitesse volgen, nou super”, begon de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid grappend. “Ze hebben de hele wedstrijd totaal geen druk op de bal. Iedereen van Ajax kon doen wat hij wilde. Hier, bij de tweede goal, ze staan erbij en kijken ernaar. Het is bijna amateurniveau. Dat is natuurlijk wel ernstig, want het is een grote club.”

Zorgen voor Sturing

Met de aanstelling van clubicoon Sturing hoopt Vitesse weer de weg omhoog in te slaan, maar Van der Vaart heeft er een hard hoofd in. “Volgens mij is hij zich rot geschrokken. Dat kon ik ook aan zijn interviews zien, dat hij zei dat hij wel wat meer had verwacht. Dat kan ik me ook wel weer voorstellen, maar er zit gewoon heel weinig in.”

Zie jij Vitesse dit seizoen degraderen?

  • Ja, dat gaat gebeuren
  • Nee, dat gaat niet gebeuren
1023+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie