Van der Vaart over ‘allerbeste Oranje-linksback ooit’: ‘Ronaldo werd helemaal gek!’

Foto: Van der Vaart over ‘allerbeste Oranje-linksback ooit’: ‘Ronaldo werd helemaal gek!’

Rafael van der Vaart denkt dat Royston Drenthe de vaste linksback van het Nederlands elftal had kunnen zijn. Tijden de Ziggo Sport-uitzending Kick ‘t Met van Ziggo Sport liet de oud-international onder meer doorschemeren dat Drenthe net zo goed was al Marcelo en Cristiano Ronaldo genoeg lastige trainingen bezorgde.

‘Allerbeste linksback die Oranje nooit gehad heeft’

“Er is maar één ding dat ik jammer vind aan zijn carrière, en dat heb ik ook weleens tegen hem gezegd”, begint Van der Vaart bij het praatprogramma over Drenthe. “Ik denk dat jij, Royston, de allerbeste linksback bent die Nederland nooit gehad heeft.”

“Als hij zijn ‘egootje’ en straatvoetballertje even opzij had gezet, dan had hij tot vier jaar geleden nog steeds linksback gespeeld in Oranje”, vervolgt Van der Vaart. Uiteindelijk bleef het slechts bij een optreden van tien minuten in het Nederlands elftal voor Drenthe. “Hij vond het leuk om tegen Ronaldo te spelen op de training”, stelt Van der Vaart. “Dat vond hij een uitdaging. Dan dacht hij van: Ronaldo, wie ben jij dan? Laat maar eens zien!”

Drenthe niet minder dan Marcelo

Volgens de oud-speler van Real Madrid leverde dat hilarische taferelen op. “Die Ronaldo werd helemaal gek! Jij was snel, wendbaar en technisch. Hoe moest hij jou passeren? Die Ronaldo ging op een gegeven moment linksbuiten lopen, want hij wist niet meer wat hij moest doen.” Van der Vaart denkt dat Drenthe in die tijd ook niet veel onder deed voor Marcelo. “Het verschil met Marcelo was in die tijd ook niks: ze waren perfect aan elkaar gewaagd. Het enige verschil was dat Royston liever linksbuiten wilde zijn dan linksback. Hij wilde acties maken en iedereen door de benen spelen. Maar Ronaldo was net gehaald, dus dat werd een beetje lastig.”

Was Drenthe net zo goed als Marcelo?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie