Van der Vaart laakt ‘treurig’ Ajax-gebeuren

Foto: Van der Vaart laakt ‘treurig’ Ajax-gebeuren

Kenneth Taylor is momenteel weinig geliefd onder de Ajax-fans. In de afgelopen twee wedstrijden tegen FK Bodø/Glimt en NEC werd de middenvelder gewisseld door John van ‘t Schip, wat voor luid applaus zorgde bij het Ajax-publiek. Ook kon Taylor rekenen op de nodige fluitconcerten. Van der Vaart heeft te doen met Taylor en noemt het gefluit ‘treurig’.

Van der Vaart breekt lans voor bekritiseerde Taylor

“Dit is treurig. Ik ben vaak kritisch geweest op Taylor, maar deze jongen heeft heel veel kwaliteit”, begint Van der Vaart zijn oordeel over de Ajax-middenvelder. Ik heb het zelf meegemaakt. Hier moet je echt even doorheen en dat komt ook wel goed.”

De oud-international gaat dan ook niet mee in de kritiek en steekt Taylor juist een hard onder de riem. “Er zijn ook spelers die geblesseerd raken na een halfuur of zestig minuten. Hij speelt altijd, is nooit geblesseerd en loopt niet weg voor de feiten. Dat is een groot compliment waard, want het is niet makkelijk.”

Zoekend Ajax kan Taylor geen steun bieden

Volgens Khalid Boulahrouz heeft dat ook te maken met de andere spelers binnen de huidige Ajax-selectie. “Als je in een ploeg speelt waar de balans qua leeftijd op orde is, wordt dat beter opgevangen. Nu speelt hij in een team waar iedereen een beetje zoekende is. Henderson is wel een speler die ziet: “Hij heeft even een schouderklopje nodig”.

Naast de mindere vorm van Taylor vindt Van der Vaart heel Ajax niet om aan te gluren. “Er zit nul kwaliteit in de spelers die gehaald zijn. Jullie zagen het zelf ook in de thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt. Ze werden helemaal zoek gespeeld. Dan zul je zien dat ze donderdag met al het geluk van de wereld nog doorgaan.”

Is het belachelijk dat Taylor wordt uitgefloten?

  • Ja, slaat nergens op
  • Nee, dat moet gewoon kunnen
284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie