Van der Vaart geniet van Oranje-uitblinker

Foto: Van der Vaart geniet van Oranje-uitblinker

Rafael van der Vaart was na afloop van het duel tussen het Nederlands elftal en Schotland niet bepaald gecharmeerd van de ploeg van Ronald Koeman. Desondanks zag hij eveneens meerdere positieve zaken.

Flekken grote uitblinker bij Nederlands elftal

De voormalig Oranje-international stelde in zijn analyse op de NOS dat Mark Flekken zijn visitekaartje had afgegeven. De doelverdediger kreeg van de bondscoach de gelegenheid om in de thuiswedstrijd tegen Schotland zijn kwaliteiten te laten zien en wist zich te onderscheiden met meerdere reddingen.

Van der Vaart hoopt dat hij binnenkort nogmaals de kans in het Nederlands elftal zal krijgen. “We hebben op het laatst wat mooie dingen gezien, maar Schotland heeft heel veel kansen gehad. Het zegt heel veel dat Flekken de grote uitblinker was aan de kant van Oranje”, stelde de analist.

Zoektocht Koeman naar beste keeper

Een aantal maanden voor het Europees kampioenschap in Duitsland is Koeman nog altijd zoekende naar zijn eerste keeper. De oefenmeester leek de voorkeur te hebben voor Justin Bijlow, maar de doelverdediger is voor de zoveelste keer geblesseerd geraakt. Koeman kan dan ook niet op hem rekenen.

Waar hij tegen Schotland Flekken speelminuten gaf, is het komende dinsdag in het duel met Duitsland de beurt aan Bart Verbruggen om onder de lat te verschijnen. Aan de hand van beide wedstrijden én hun vorm bij hun club, zal Koeman naar verwachting een keuze maken uit beide keepers.

Welke keeper is beter?

  • Flekken
  • Verbruggen
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie