Van der Vaart complimenteert ‘bijna perfect’ PSV

Direct na het laatste fluitsignaal toonde Rafael van der Vaart bij Ziggo Sport zich zeer lovend over het spel van PSV tegen Dortmund dinsdagavond. De voormalig profoetballer vond dat het team onder leiding van coach Peter Bosz een ‘bijna perfecte’ tweede helft speelde.

PSV is gegroeid als team, vindt Van der Vaart

Hoewel een gelukkig doelpunt van Donyell Malen halverwege de eerste helft Borussia Dortmund een voorsprong bij rust opleverde, vocht PSV zich terug in de wedstrijd door een toegekende, maar goed benutte strafschop van Luuk de Jong. De thuisploeg kreeg nog enkele goede kansen via Sergiño Dest en Johan Bakayoko om de winnende treffer te maken, maar slaagde daar niet in. Daardoor zal het alles beslissende duel plaatsvinden in Dortmund, op 13 maart. “Ik heb een heel positief gevoel”, zei Van der Vaart vrijwel direct na afloop bij Ziggo Sport.

“Omdat je tegen een hele goede ploeg speelt, je staat hier met 1-1 en hebt het gevoel dat er veel meer in had gezeten”, ging Van der Vaart verder. “Dat is positief. Dat betekent dat je gegroeid bent als team. Ik vind dat zo… Dan kun je wel heel negatief doen. Het was natuurlijk geen perfecte wedstrijd, maar de tweede helft vond ik eigenlijk bijna perfect. Ondanks een paar foutjes”, sloot de analyticus positief af.