Van den Boomen opvallend positief: “Dan vind ik het wel knap”

Foto: Van den Boomen opvallend positief: “Dan vind ik het wel knap”

Branco van den Boomen maakte donderdagavond na drie maanden blessureleed eindelijk weer zijn rentree voor Ajax. De middenvelder is blij met zijn eerste minuten sinds lange tijd en was na afloop van de wedstrijd gematig positief over het 2-2 gelijke spel tegen FK Bodø/Glimt.

Van den Boomen blij met veerkracht Ajax

Na afloop van de wedstrijd sprak Van den Boomen van ‘gemengde gevoelens’ tegenover Ajax TV. “In de eerste helft vond ik ons niet goed genoeg in het druk zetten waardoor zij er onder uitspelen en de 0-1 maken. Voor de rest geen grote kansen aan beide kanten maar dan maken zij nog de 0-2 op de counter in de tweede helft, toen hadden we het lastig. Wel blij dat we als team karakter hebben getoond en terug in de wedstrijd zijn gekomen. Er is nog alles om voor te spelen over een week, dat is positief.”

De middenvelder vond het typerend dat Ajax nog wist terug te komen tot 2-2. “Ik denk dat het veel zegt, als je ziet wat voor jaar we hebben gehad. Zondag verlies je en nu kom je 0-2 achter, dan vind ik het wel knap van deze groep dat je 2-2 speelt en nog in dit tweeluik zit.”

Scorende Van den Boomen

De 28-jarige Van den Boomen was blij dat weer minuten komen maken bij Ajax. “Het is een beetje onwennig nog, maar ik ben heel blij om terug te zijn. Het waren wel drie zware maanden ook omdat ik altijd fit ben geweest, dan denk je dat dat standaard is. Ik was daarom wel eens chagrijnig. Ook mentaal is dat zwaar, je verliest het vertrouwen dan in je lichaam.” Van den Boomen scoorde ook direct uit een penalty, die eigenlijk niet voor hem bedoeld was. “Ik had contact met Berghuis, hij gaf hem aan mij. Hij gunde het mij denk ik en ik heb ook gewoon een goede trap, ik schoot hem goed binnen denk ik.”

Moet Van ‘t Schip Van den Boomen in de basis zetten?

  • Ja, dat lijkt me wel verstandig
  • Nee, gewoon op de bank houden
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie