Van den Boomen geeft Ajax duidelijkheid over herstel

Foto: Van den Boomen geeft Ajax duidelijkheid over herstel

John van ‘t Schip keek tevreden terug op de rentree van Branco van den Boomen. De oefenmeester moet echter nog even wachten om hem in het basisteam te zetten, zo vertelt de middenvelder zelf aan De Telegraaf.

Branco van den Boomen wil nog niet in de basis bij Ajax

Afgelopen zomer kwam de Nederlander transfervrij over van Toulouse FC. Na een uitstekende voorbereiding belandde hij onder leiding van Maurice Steijn op de reservebank. Van ‘t Schip besloot dan weer wel gebruik van hem te maken, maar in november raakte Van den Boomen geblesseerd aan zijn knie.

Van den Boomen moest zich laten opereren en Ajax kon een tijdlang niet over hem beschikken. In het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt stond hij eindelijk weer op het veld. Hij kon vervolgens direct belangrijk zijn, want in de slotfase kreeg Ajax een penalty die Van den Boomen vol overtuiging benutte.

Basisplaats laat op zich wachten

Hij leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan het gelijkspel. Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen NEC Nijmegen op het programma en is het de hoop bij een gedeelte van de fans dat Van den Boomen kan starten. In gesprek met het Nederlandse dagblad benadrukt hij dat dit echter nog te vroeg komt.

“Ik heb er lang uit gelegen. Ik denk dat een half uurtje of misschien 45 minuten wel moet kunnen”, aldus Van den Boomen. Mocht hij erin komen, dan lijkt dit ten koste te gaan van Kenneth Taylor. Van den Boomen zal in combinatie met Jordan Henderson voor de balans in de middelste linie moeten zorgen. Na de terugwedstrijd tegen Bodø/Glimt speelt Ajax eind februari tegen AZ (uit).

Hoort Van den Boomen in het basisteam?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
501+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie