Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van de Ven richt zich op tweetal posities in Oranje: “Kan op beide uit de voeten”

Foto: Van de Ven richt zich op tweetal posities in Oranje: “Kan op beide uit de voeten”

Micky van de Ven maakte donderdagavond tegen Canada zijn basisdebuut en deed dat naar behoren. Voor Van de Ven een ietwat ongewone positie, aangezien hij normaal gesproken vaak speelt als centrale verdediger. De verdediger van Tottenham Hotspur keek tevreden terug op de invulling van zijn rol tegen Canada.

Van de Ven richt zich op twee posities in Oranje

Van de Ven vertelde tegenover de NOS tevreden te zijn over de invulling die hij heeft gegeven aan de voor hem ietwat ongewone positie. “Het is natuurlijk een andere positie dan waar ik normaliter speel.” Maar de verdediger wist enigszins wat er van hem verwacht werd. “Maar ik heb in de laatste wedstrijd bij Spurs ook linksback gestaan. Ik denk dat het wel prima ging. Ik heb er in de jeugd ook gespeeld, maar dat is natuurlijk heel lang geleden en een heel ander niveau.”

Volgens Van de Ven heeft hij het naar eigen zeggen wel goed opgepakt. “Ik heb de trainer nog niet echt gesproken. Hij wilde me hoog op het veld hebben en ik denk dat dat prima is gelukt. Ik heb vrij weinig weggegeven en er is niet veel over mijn kant doorgekomen.” Toch wil Van de Ven zich niet alleen op de linksbackpositie richten. “Nee, ik richt me nog steeds op beide posities. Waar hij (Koeman, red.) me nodig heeft, zal ik spelen. Natuurlijk richt ik me ook op de linksbackpositie, maar ik kan op beide posities uit de voeten.”

Jongensdroom voor Van de Ven

Tegenover ESPN sprak Van de Ven van ‘een jongensdroom’ die uitgekomen is. “Daar ben ik heel blij mee. En ook met de clean sheet en 4-0 zege. Ik wist dat ik deze wedstrijd ging starten, de volgende wedstrijd weet ik nog niet. In de minuten die ik krijg, ga ik gewoon mijn best doen.” Ook Koeman was tegenover de NOS positief over het optreden van Van de Ven. “Ik vond hem net als de rest moeizaam beginnen, maar je ziet zijn snelheid en zijn power. Daar kwam ook nog een grote kans uit, dus ik ben meer dan tevreden over Micky van de Ven.”

Is Van de Ven de beste optie als linksback in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Blind
  • Nee, Ake
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie