Van Basten wijst ‘enige echt goede’ aanvaller aan in Eredivisie

Foto: Van Basten wijst ‘enige echt goede’ aanvaller aan in Eredivisie

Marco van Basten heeft aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo onthult welke aanvaller hij de beste vind in de Eredivisie. Opvallend genoeg is het geen echte spits en daarnaast noemt Van Basten zijn favoriet ook de enige echte goede aanvaller in Nederland.

Noa Lang beste aanvaller in Eredivisie

Van Basten noemt Noa Lang de beste aanvaller in de Eredivisie en vond het jammer dat de buitenspeler niet mee kon doen in de topper tegen Feyenoord. “De beste speler, Noa Lang, die doet niet mee. Dat vind ik echt. Er is in Nederland eigenlijk maar één echt goede aanvaller en dat is hij.” De oud-spits vind het des te knapper dat PSV zo goed blijft presteren. “Ze hebben het nu al een tijdje zonder hem gedaan.”

“Ik mis hem wel op het veld”, vervolgt Van Basten. “Als hij aan de bal is, gebeurt er iets. Dat zie je in Nederland bijna niet meer. Bij Ajax zie ik er niet één, bij PSV zie ik er ook weinig en bij Feyenoord komen de buitenspelers hun mannetje niet voorbij.” De huidig voetbalanalist stelt vervolgens een vraag erover aan de andere tafelgasten. “Wie zie je tegenwoordig nog in een-tegen-een constant de beste zijn?”

Verschil tussen Lang en Bakayoko

Een vraag waarop Ruud Gullit wel een antwoord heeft. “Johan Bakayoko kan dat ook wel hoor. Die doet dat ook wel. Anders natuurlijk, met iets minder flair wellicht.” Van Basten ziet echter wel een verschil tussen het tweetal. “Lang daagt je echt uit, hij gaat je voorbij en is gewoon slim. Ik ben als kijker blij als hij meedoet. Dat heb ik momenteel bij geen enkele andere speler in de Nederlandse Eredivisie.”

Heeft Van Basten gelijk?

  • Ja, Lang is de beste aanvaller in de Eredivisie
  • Nee, er zijn betere aanvallers in de Eredivisie
352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie